1. L’objectiu és preparar-se per la “nova etapa política” a què es va referir el president Aragonès la setmana passada
  2. Els canvis s’apliquen a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, la Comissió Bilateral d’Infraestructures, la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat i la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat

El Govern ha acordat actualitzar els seus representants a les diverses meses de les comissions bilaterals Generalitat-Estat per materialitzar alguns dels acords d’investidura a què s’ha arribat amb el nou executiu espanyol. L’objectiu és preparar-se per a la “nova etapa política” a la qual es va referir la setmana passada el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En primer lloc, a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat s’ha designat la consellera de la Presidència com a presidenta de la part catalana i també les persones següents com a representants: la secretària general de la Presidència; el secretari de Govern; el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid; el secretari general de Territori i el secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus.

Abans de cada reunió del ple de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, el Govern s'adreçarà als grups parlamentaris perquè, si ho consideren convenient, designin la persona que els representarà en les reunions prèvies que celebri la representació de la Generalitat.

En segon lloc, pel que fa a la Comissió Bilateral d’Infraestructures, es nomena la consellera de Territori com a presidenta de la part catalana així com els representants següents: la secretària general de la Presidència; el secretari general d'Economia i Hisenda; el secretari general de Territori; el president de la Federació de Municipis de Catalunya i la presidenta de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

En tercer lloc, quant a la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat;s’ha designat la consellera d’Economia com a presidenta de la part catalana i els representants següents: la secretària general de la Presidència; el secretari general d'Economia i Hisenda; el secretari d'Hisenda; el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el director general de Pressupostos.

Per últim, el Govern ha acordat nomenar presidenta de la part catalana de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat la consellera de la Presidència, i n’ha designat els representants següents: la secretària general de la Presidència; el secretari del Govern; el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid; el secretari general d'Economia i Hisenda; el secretari general de Territori; la persona titular de la Direcció General que tingui atribuïdes les relacions amb l’Estat i el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.