Salut mental

El Govern subvenciona amb més de 800.000 euros ObertaMent, l'Associació Catalana per la Lluita Contra l'Estigma en Salut Mental

query_builder   28 novembre 2023 15:31

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb més de 800.000 euros ObertaMent, l'Associació Catalana per la Lluita Contra l'Estigma en Salut Mental

  1. L’import es destinarà a finançar el projecte Lluita contra l’estigma en salut mental 2023

El Govern ha autoritzat els departaments de la Presidència, d’Empresa i Treball, d’Igualtat i Feminismes i de Drets Socials a atorgar una subvenció de 814.000 euros a ObertaMent, Associació Catalana per la Lluita Contra l’Estigma en Salut Mental, per finançar les despeses derivades del projecte Lluita contra l’estigma en salut mental 2023. Concretament, Presidència aportarà 148.000 euros; Empresa i Treball, 250.000 euros; Igualtat i Feminismes atorgarà 120.000 euros i Drets Socials, 296.000 euros. Alhora, es formalitza un conveni amb ObertaMent per tal d’aconseguir una actuació coordinada entre els diferents departaments.

ObertaMent, Associació Catalana per la Lluita Contra l’Estigma en Salut Mental, és l’aliança catalana de lluita contra l’estigma en salut mental, formada l’any 2010 per les principals entitats de segon nivell de la salut mental a Catalunya: Federació Veus d’entitats de persones amb trastorn mental en primera persona, Federació Salut Mental Catalunya d’entitats de familiars de persones amb trastorn mental, la Unió Catalana d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i Fòrum de Salut Mental.

L’acord s’emmarca en la resolució del Parlament 940/XII sobre la situació sanitària, que instava el Govern a aplicar un pla antiestigma en salut mental i signar un conveni de col·laboració econòmica pluriennal i interdepartamental amb l’associació ObertaMent. L’objectiu era fer front a les necessitats derivades de l’impacte de la crisi de la COVID-19 en la salut mental de la població i garantir la continuïtat del projecte de lluita contra l’estigma en salut mental durant el període 2021-2023, complint la línia estratègica 1 del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined