1. A la vegueria de Girona se subvencionaran espectacles culturals per valor de 463.701 euros
  2. Ha estat possible gràcies a la nova línia d’ajuts del Departament de Cultura, que té la voluntat d’apropar la cultura al territori i que tothom hi tingui accés
  3. La línia compta amb 2,17 milions d’euros de pressupost i facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu a municipis de fins a 1.000 habitants

106 municipis de la vegueria de Girona s’han acollit a la nova línia d’ajuts, habilitada pel Departament de Cultura, que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. En total se subvencionaran espectacles per valor de 463.701 euros.

Per comarques, les poblacions beneficiades a la vegueria de Girona són les següents:

  1. Alt Empordà (46 municipis): Agullana; Albanyà; Boadella i les Escaules; Borrassà; Cabanelles; Cabanes; Cantallops; Capmany; Cistella; Colera; Darnius; Fortià; Garrigàs; Garriguella; La Vajol; Lladó; Maçanet de Cabrenys; Masarac; Palau de Santa Eulàlia; Pau; Pedret i Marzà; Pont de Molins; Pontós; Rabós; Riumors; Sant Climent Sescebes; Sant Llorenç de la Muga; Sant Miquel de Fluvià; Sant Mori; Santa Llogaia d’Alguema; Saus, Camallera i Llampaies; Terrades; Torroella de Fluvià; Ventalló; Vilabertran; Viladamat; Vilamacolum; Vilamaniscle; Vilanant; Vila- sacra; Vilaür; Far d’Empordà; Espollà; Ordis; la Selva de Mar i Siurana d’Empordà. (En conjunt percebran 204.480 euros)
  2. Baix Empordà (17 municipis): Albons; Bellcaire d’Empordà; Colomers; Foixà; Fontanilles; Garrigoles; Gualta; Jafre; La Pera; La Tallada d’Empordà; Palau- sator; Parlavà; Regencós; Rupià; Serra de Daró; Ullastret i Ultramort. (En conjunt percebran 71.190 euros)
  3. Garrotxa (10 municipis): Argelaguer; Beuda; Castellfollit de la Roca; Maià de Montcal; Montagut i Oix; Riudaura; Sales de Llierca; Sant Ferriol; Sant Jaume de Llierca i Tortellà. (En conjunt percebran 44.500 euros)
  4. Gironès (11 municipis): Campllong; Canet d’Adri; Cervià de Ter; Juià; Llambilles; Madremanya; Sant Andreu Salou; Sant Joan de Mollet; Sant Martí de Llémena; Viladasens i Sant Martí Vell. (En conjunt percebran 46.693 euros)
  5. La Selva (2 municipis): Brunyola i Sant Martí Sapresa i Susqueda. (En conjunt percebran 9.000 euros)
  6. Pla de l’Estany (6 municipis): Camós; Crespià; Palol de Revardit; Sant Miquel de Campmajor; Vilademuls i Esponellà. (En conjunt percebran 25.200 euros)
  7. Ripollès (14 municipis): Campelles; Gombrèn; Les Llosses; Llanars; Molló; Pardines; Planoles; Queralbs; Sant Pau de Segúries; Setcases; Toses; Vallfogona del Ripollès; Vilallonga de Ter; Ogassa. (En conjunt percebran 62.638 euros)


S’hi han acollit 413 micropobles de tot Catalunya

En conjunt, 413 micropobles de tot Catalunya s’han acollit a aquesta nova línia d’ajuts. El Departament de Cultura va obrir el passat setembre aquesta nova línia de subvencions, dotada amb 2,17 milions d’euros, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a tota la ciutadania de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat al territori i potenciar el mercat d’artistes i espectacles de petit format.

Amb aquesta iniciativa, el Departament de Cultura vol reforçar el suport econòmic al món local per tal d’assegurar que els ciutadans de tot el país tenen accés a espectacles en viu de caràcter professional. A més, això també reforça els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.

Aquesta línia per a micropobles era una reivindicació de l’Associació de Micropobles de Catalunya i suposa un pas endavant i ferm per a l’equilibri cultural, perquè els pobles petits podran gaudir de la cultura en el seu propi municipi.


Cultura accessible per a tothom: un objectiu polític fet realitat

Garantir l'accés a la cultura per a tothom és un dels eixos del Govern per a aquesta legislatura. El Departament està impulsant la cultura arreu de tot el país amb diferents accions per arribar a tot el territori i a tots els públics. Aquesta línia per al foment de l’activitat cultural als micropobles n’és un exemple.

En el marc d’aquestes polítiques d’accés a la cultura, cal destacar també les polítiques culturals adreçades al jovent i la iniciativa Cultura Jove, que permet l’accés de les persones joves a la cultura, amb preus accessibles durant tot l’any; i les línies de cultura comunitària i transformació social; així com la nova línia per a la programació d’espectacles en esdeveniments d'interès agroturístic. Totes formen part de l’estratègia comuna del Departament de Cultura per tal de millorar l’accés a la cultura, dins de la qual destaca l’elaboració de la nova llei de Drets Culturals.