1. El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha manifestat durant la clausura del 1r Fòrum de les indústries agroalimentàries de Catalunya que “el sector ha patit les primeres restriccions d’aigua i per això hem aprovat un 4rt paquet d’ajuts on hem afegit uns 20 milions i ja assolim els 160 en total”
  2. El Fòrum ha comptat amb la presència de 45 excel·lents ponents representatius del sector que han compartit interessants taules rodones i ponències, durant 2 dies
DACC{"name":"2023/11/29/14/33/fbe40fee-d00a-434f-822a-6a0792c073eb.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":89951}

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas ha manifestat durant la clausura del 1r Fòrum de les indústries agroalimentàries de Catalunya que “el sector agroalimentari és un d’aquells sectors que construeix el país que volem, que ofereix oportunitats arreu i que permet poder tirar endavant un projecte vital visquis on visquis”. Volem un país ple de vida, amb activitat econòmica a cada poble i a cada comarca” ha afegit.

Les jornades de debat, en el marc del Fòrum, han permès crear un espai de debat i de connexió de totes les indústries agroalimentàries de Catalunya i les diferents administracions competents, on s’han pogut tractar reptes i problemàtiques comuns des d’un enfocament integral i transversal, amb l’objectiu d’esdevenir la trobada anual de referència del sector.

En aquets sentit, el conseller ha posat en valor el fet que s’hagit reunit totes les indústries agroalimentàries del país per primera vegada: “Volem mirar junts cap al futur, fruit d’aquest treball conjunt és el naixement d’aquest nou espai. Durant aquests dos dies heu pogut escoltar diferents visions per encarar el futur de la millor forma possible: des de l’estructuració del sector, passant per la sostenibilitat, la digitalització, el finançament, la comunicació, als ODS i les estratègies de futur”.

Les jornades han comptat amb la presència de més de 45 ponents que han exposat el seu coneixement en ponències i taules rodones dividides en els diferents mòduls en els quals s’ha dividit l’esdeveniment: estructuració del sector, sostenibilitat, digitalització, finançament i comunicació. L'estalvi d'aigua en els processos de producció, l'alimentació del futur o la ciberseguretat són alguns dels temes que s’han abordat en format de debat durant aquest dos dies a l’Auditori ONCE de Barcelona.

Entre les conclusions que han esdevingut en el marc d’aquest primer fòrum hi ha la necessitat d’afrontar els reptes de present i de futur com la sequera, derivats de emergència climàtica. O, en clau de digitalització, la importància de definir estratègies de ciberseguretat per combatre el frau econòmic o la fuita de dades.

En aquest sentit, el conseller ha indicat que el Govern és conscient que el sector ha patit les primeres restriccions: “sabem que sou un dels sectors que més pateix les restriccions, per això hem aprovat un 4rt paquet d’ajuts a la sequera i on hem afegit uns 20 milions i ja assolim els 160 en total. Estem vivint una sequera que ja dura 37 mesos i on el nivell dels embassaments es troba al 18% de les seves capacitats”.

Gràcies a totes les persones que heu fet possible aquest Primer Fòrum d’Indústries Agroalimentàries.El repte és molt gran, i només si som capaços de fer-ho entre totes i tots, ho podrem fer. Ens teniu al costat”, ha conclòs el conseller Mascort.

3  

Imatges

El conseller Mascort durant la clausura del primer Fòrum de la indústria agroalimentària de Catalunya

El conseller Mascort durant la clausura del primer Fòrum de la indústria agroalimentària de Catalunya 84356

Una de les taules de debat en el marc del primer Fòrum de la indústria agroalimentària de Catalunya

Una de les taules de debat en el marc del primer Fòrum de la indústria agroalimentària de Catalunya 107136

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia i Tresánchez, durant la inauguració del Fòrum

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia i Tresánchez, durant la inauguració del Fòrum 86392