Un total de 19 ponents han presentat 15 experiències de bones pràctiques en salut emmarcades en els objectius i accions que recull el Pla.

La Regió Sanitària de Barcelona ha iniciat prop del 80% de les accions del Pla de salut i n'ha completat quasi un 40%

query_builder   1 desembre 2023 16:15

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària de Barcelona ha iniciat prop del 80% de les accions del Pla de salut i n'ha completat quasi un 40%

  1. Més de 200 persones han assistit a la jornada que ha tingut lloc a la Biblioteca Jaume Fuster i que ha estat organitzada conjuntament entre l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona
  2. Durant l’acte s’han exposat 15 iniciatives de bones pràctiques vinculades al desplegament del Pla de Salut

En l’acte inaugural de la jornada del Pla de salut de la Regió Sanitària de Barcelona celebrada avui, el conseller de Salut, Manel Balcells, s’ha dirigit als assistents a través d’un vídeo on ha remarcat l’aposta del Departament de Salut per la salut comunitària, l’atenció primària, el vincle amb la xarxa hospitalària i el desplegament de l’agència integrada. Balcells ha subratllat la importància de compartir experiències d’èxit per tal de seguir avançant en la millora del sistema sanitari català. “El canvi i la transformació són importants i transcendents per donar una millor atenció a la ciutadania i millorar els resultats en salut i s’ha de fer en base a les experiències compartides”, ha dit. Posteriorment ha intervingut la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Villanueva. Finalment ha tancat la inauguració la directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza.

Un total de 19 ponents han presentat 15 experiències de bones pràctiques en salut emmarcades en els objectius i accions que recull el Pla, i que s’han agrupat en quatre taules: la Promoció de la salut i salut comunitària, la Salut mental i addiccions, l’Atenció integrada social i sanitària i la Salut ambiental.

La cloenda ha comptat amb la intervenció de la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, el gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

El Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària de Barcelona és un document estratègic per millorar la salut i la qualitat de vida de la població de la regió en els propers anys. És la versió territorial del Pla de Salut de Catalunya i que serveix com a marc de referència per a totes les actuacions de salut públiques dins l'àmbit de la Generalitat. El document va ser elaborat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona amb la coordinació del Departament de Salut, estructurant-se en dos grans blocs: en el primer es van definir les 4 estratègies i els 15 eixos on s’emmarquen 196 accions prioritzades, 66 de les quals són accions traçadores; i un altre bloc amb les 12 línies estratègiques pròpies de la ciutat de Barcelona.

El Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària de Barcelona es troba en fase d’implementació des que es va aprovar el 9 de maig del 2022, i des d’aleshores ja ha iniciat el 78% de les accions traçadores previstes i un 38% ja s’ha completat. El 22% restant de les accions està pendent d’iniciar-se i es començaran a desplegar al llarg del 2024.

1  

Imatges

Un total de 19 ponents han presentat 15 experiències de bones pràctiques en salut emmarcades en els objectius i accions que recull el Pla.

Un total de 19 ponents han presentat 15 experiències de bones pràctiques en salut emmarcades en els objectius i accions que recull el Pla. 2014737

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined