Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   16 novembre 2010 14:04

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern es persona en el recursos d’inconstitucionalitat contra la Llei del cinema i contra el Codi de Consum de Catalunya
 
El Govern ha acordar personar-se en el recurs d’inconstitucionalitat plantejat pel PP contra diversos articles de la Llei de Catalunya del cinema. També ha aprovat personar-se en els dos recursos d’inconstitucionalitat plantejats pel PP i pel Defensor del Poble contra el Codi de Consum de Catalunya. Tots ells estan relacionats amb matèries lingüístiques.
 
 
El Govern destina 420.000 euros a les assegurances dels esportistes en edat escolar
 
El Govern ha acordat autoritzar el Consell Català de l’Esport a atorgar una subvenció de 420.077 euros a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) durant aquest any 2010 per cobrir l’assegurança dels esportistes en edat escolar que participen en competicions federades a Catalunya.
 
Amb aquest import es pagarà l’assegurança de l’esport federat en edat escolar fins als 16 anys inclosos, en compliment d’un conveni signat entre la mateixa UFEC i el Consell Català de l’Esport. Aquesta actuació s’emmarca en la línia estratègica de la Secretaria General de l’Esport que pretén millorar i incrementar el nivell de participació i foment de l’esport en edat escolar.
 
El Govern destina un ajut de 120.000 euros als refugiats de Pakistan a través de l’ACNUR
 
El Govern ha aprovat avui autoritzar l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a atorgar una subvenció de 120.000 euros a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per al finançament del projecte “Pakistan: assistència d’emergència per als afectats per les inundacions”. Aquest projecte s’ha realitzat gràcies a una addenda de l’acord marc que l’ACCD i l’ACNUR mantenen des del 2007.
 
Aquest acord es va signar ara fa tres anys amb l’objectiu d’establir el marc de col·laboració entre l’ACCD i l'ACNUR per iniciatives d’acció humanitària, atenció i protecció a les persones refugiades, desplaçades o desarrelades per conflictes bèl·lics, persones que retornen al seu país, atenció a persones menors no acompanyades i a víctimes de violència sexual i de gènere.
 
El Govern declara d’interès nacional una festa i dos elements festius catalans
 
El Govern ha aprovat avui declarar festa patrimonial d’interès nacional la festa de Fia-Faia, de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola, a la comarca del Berguedà. En la mateixa reunió, el Govern també ha aprovat declarar com a elements festius patrimonials d’interès nacional les Tres Gràcies de Reus (Baix Camp) i el Cós de Sant Antoni de Vila-seca (Tarragonès). Les classificacions de la festa i els elements festius han estat inscrites en el catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.
 
 
Impuls al nou dipòsit d’Òdena
 
El Govern ha acordat avui declarar d’urgència la ocupació urgent dels béns i els drets afectats d’expropiació per les obres del nou dipòsit d’Òdena. L’execució urgent del projecte rau en la necessitat de garantir el subministrament d’aigua potable als municipis d’Òdena i d’Igualada, una població conjunta de 42.252 persones.
 
El projecte permetrà connectar les dues poblacions a la xarxa regional de distribució d’aigua. Així, es podrà garantir l’abastiment d’aigua de qualitat i en quantitat suficient per ambdós municipis.
 
 
Aprovació d’oferta parcial d’ocupació pública
 
El Govern ha aprovat l’oferta parcial d’ocupació pública per a l’any 2010 d’onze places de personal laboral fix del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. S’ocuparan per oposició oberta a tots els ciutadans. Fins ara hi havia personal interí desenvolupant aquestes tasques. En cap cas suposa la creació d’una nova plaça ni un augment pressupostari.
 
 
Subvenció per a la remodelació del Museu Etnològic del Montseny
 
El Govern ha autoritzat al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per a la concessió d’una subvenció de 400.000 euros per a l’Ajuntament d’Arbúcies per a l’execució del projecte de remodelació museogràfica del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. La reforma del museu servirà per modernitzar les instal·lacions, redefinir els recorreguts i espais, ampliar els continguts i millorar les condicions dels visitants.
 
Subvenció per a l’Arxiu comarcal de la Garrotxa
 
El Govern ha acordat concedir una subvenció de 374.185 euros a l’Ajuntament d’Olot per finançar la construcció de l’arxiu comarcal de la Garrotxa. El 17 de gener de 2008 es va iniciar la construcció de l’arxiu però durant l’execució de les obres, es va haver de modificar el projecte inicial degut a l’aprovació del codi tècnic d’arquitectura, adaptacions per incidències geològiques i algunes adaptacions a les instal·lacions. Per això s’atorga aquesta nova subvenció.
 
 
El Govern atorga la concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
 
El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
 
L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja disposava des de 1994 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal. Després de l’aprovació del projecte tècnic de l’emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, la Generalitat ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.
 
 
Subvenció a la Fundació Privada Centre Internacional de Música Antiga per al període 2010-2013
 
El Govern ha aprovat avui la concessió d’una subvenció d’1.160.000 euros a la Fundació Privada Centre Internacional de Música Antiga, per al finançament de les activitats programades per la fundació durant els anys 2010-2013.
 
La subvenció s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i la Fundació que té per objectius, entre d’altres, donar suport a les activitats pròpies de la Fundació i a la seva projecció nacional i internacional; col·laborar en els projectes musicals que la Fundació dugui a terme amb el Consorci de l’Auditori i amb el Gran Teatre del Liceu, així com també en relació amb la recerca i recuperació de patrimoni musical que fa amb la Biblioteca de Catalunya i amb el Centre Robert Gerhard, i la col·laboració puntual per a la realització de concerts al Saló del Tinell, el Monestir de Pedralbes i Les Reials Drassanes.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined