El Govern traspassa la gestió de quatre equipaments al Consorci de Serveis Socials de Barcelona

El Govern traspassa la gestió de quatre equipaments al Consorci de Serveis Socials de Barcelona

query_builder   16 novembre 2010 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern traspassa la gestió de quatre equipaments al Consorci de Serveis Socials de Barcelona

 
 
  • Són serveis d’atenció a la infància i l’adolescència i a persones amb discapacitat intel·lectual
  • El consorci passarà a gestionar 118 places, que se sumaran a les 914 places que ja es van traspassar l’any 2008
 
El Govern ha acordat traspassar la gestió de diversos serveis socials especialitzats al Consorci de Serveis Socials de Barcelona. Aquest és el segon paquet de traspassos de gestió de serveis a aquest Consorci, el primer es va fer efectiu l’any 2008. En aquesta ocasió, es traspassa la gestió dels següents serveis socials especialitzats:
 
  • Àrea d’actuació d’atenció a la infància i a l’adolescència
  • Centre residencial d’acció educativa (CRAE) “Mas Pins”
  • CRAE “Còrsega” (en funcionament a partir del 2011)
  • Àrea d’actuació d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual
  • Centre residencial i centre de dia “Montserrat Betriu”
  • Centre residencial i centre de dia “Tres Pins” (en funcionament a partir del 2011)
 
D’aquesta manera, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona passarà a gestionar un total de 118 places, que se sumaran a les 914 places que ja es van traspassar l’any 2008.
 
L’acord també inclou traspassar al Consorci la part corresponent dels crèdits previstos en els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al finançament d’aquests equipaments. En el cas dels dos centres que ja estan en marxa, això suposa, si es pren com a referència la xifra assignada al 2010, uns 2,7 milions d’euros.
 
El traspàs de fons per a la gestió del CRAE Còrsega i de la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta “Tres Pins” es posposa fins al 2011, any en què està prevista l’entrada en funcionament d’aquests dos serveis.
 
El Consorci de Serveis Socials de Barcelona
 
El Consorci de Serveis Socials de Barcelona, integrat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’Ajuntament de Barcelona, es va constituir l’any 2006. Aquest consorci és l’encarregat de desenvolupar en l'àmbit territorial de la ciutat de Barcelona, els serveis, establiments, programes i activitats de prevenció, atenció i promoció social. El seu objectiu és garantir un bon accés als serveis socials i donar una atenció de proximitat a la ciutadania.