Sant Pau

El Govern acorda la signatura d'un conveni amb l'Estat per instal·lar l'Institut de la Universitat de les Nacions Unides a l'Hospital de Sant Pau

query_builder   16 novembre 2010 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern acorda la signatura d'un conveni amb l'Estat per instal·lar l'Institut de la Universitat de les Nacions Unides a l'Hospital de Sant Pau

   
  • Demà se signarà l’acord entre el ministeri d’Educació i els departaments de Vicepresidència i d'Innovació, Universitats i Empresa  
  • El futur Institut serà el primer centre de l’UNU del sud d’Europa i de la riba mediterrània
 
El Govern ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Administració General de l'Estat per instal·lar la futura seu de l'Institut de la Universitat de les Nacions Unides per a l'Aliança de Civilitzacions a Barcelona (UNU-IIAC) al pavelló de Sant Manuel del Recinte Històric de Sant Pau, un cop estigui rehabilitat.
 
El conveni, que el signaran demà el Ministeri d'Educació, el Departament de Vicepresidència i el d'Innovació, Universitats i Empresa, fixa els mecanismes de col·laboració necessaris per garantir la viabilitat jurídica i econòmica de la posada en funcionament de l'Institut Internacional de la Universitat de les Nacions Unides (IIAOC), i dota l'ens de mitjans suficients per dur a terme les seves funcions. 
 
El futur Institut, centrat en l’estudi de les relacions entre els països i les cultures per fer front als reptes de l’Aliança, serà el primer centre UNU del sud d’Europa i de la riba mediterrània.
 
La Universitat de les Nacions Unides (UNU) és un organisme autònom de l’Assemblea General de les Nacions Unides que impulsa la investigació i la formació de postgrau al voltant de les gran àrees d’actuació de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Aquestes grans àrees estan vinculades a la supervivència humana, al desenvolupament i al benestar, amb especial atenció en els països en vies de desenvolupament. La UNU, amb seu central a Tòquio, té actualment 16 instituts i programes distribuïts en 12 països.
 
La signatura d'aquest conveni és possible després que el Consell de Govern del 21 de setembre aprovés el compromís de l’executiu de finançar un màxim de 9 milions d'euros del cost de rehabilitació de l'edifici Sant Manuel com a futura seu de la Universitat de les Nacions Unides. El 42,8% del cost, prop de 4 milions d’euros, provenen dels Fons Europeus FEDER.
 
Amb la signatura dels convenis demà dimecres i la constitució de l’IIAOC es culmina el procés iniciat el 2005 quan l’ONU va decidir auspiciar la proposta dels governs espanyol i turc de crear una Aliança de Civilitzacions. Amb aquesta iniciativa es volia impulsar una plataforma que contribuís a millorar la comprensió i les relacions de cooperació entre països, cultures i religions per tal de frenar les tendències de polarització i els extremismes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined