El Govern obre dues línies de préstecs per la flota d'encerclament durant la paralització temporal

El Govern obre dues línies de préstecs per la flota d'encerclament durant la paralització temporal

query_builder   16 novembre 2010 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern obre dues línies de préstecs per la flota d'encerclament durant la paralització temporal

 
 
  • L’Institut Català de Crèdit Agrari concedirà crèdits en condicions beneficioses a les confraries de pescadors perquè puguin avançar el subsidi d’atur als mariners
  • Els armadors també accediran a préstecs per avançar l’ajut per l’aturada obligatòria
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a obrir dues línies de préstecs per millorar les condicions de la flota d’encerclament catalana durant l’aturada obligatòria. L’import d’aquestes línies de crèdit superen els 2,3 milions d’euros i beneficien tant els treballadors com els armadors de la flota d’encerclament.
 
Una de les línees de préstec servirà per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per l’aturada temporal de la flota d’encerclament corresponent a l’any 2011. L’import d’aquest ajut puja a un 1.724.904 euros. En aquest cas, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural també concedirà un ajut de 36.500 euros per aquesta línia de préstecs.
 
Els beneficiaris directes d’aquestes préstecs seran les confraries de pescadors de Catalunya, les quals faran arribar els ajuts als mariners. Els préstecs seran concedits per l'Institut Català del Crèdit Agrari a un tipus d'interès fix igual al 4% i a 5 mesos de termini i no se’ls aplicarà comissió d'estudi. Pel que fa a la comissió d'obertura serà del 0,25% de l'import formalitzat.
 
L’altra línea de préstecs és per als armadors de la flota d’encerclament que acreditin que la inactivitat de l’embarcació és a causa de l’aplicació del Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima. Aquest col·lectiu podrà accedir a crèdits per valor de 621.044 euros. Així podran avançar l’ajut per a la paralització temporal corresponent a l’any 2011. A més, des del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), es concedirà un ajut de 31.100 euros a aquesta línia de finançament.
 
Els préstecs seran concedits per l'Institut Català del Crèdit Agrari a un tipus   d'interès fix igual al 4% anual, i amb un termini màxim d'un any amb amortització de capital i venciment d'interessos al final del termini. En aquests préstecs no s'aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,5% de l'import formalitzat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined