SEM

El SEM assumeix noves competències en tasques humanitàries i en vigilància de la salut

query_builder   16 novembre 2010 14:22

event_note Nota de premsa

El SEM assumeix noves competències en tasques humanitàries i en vigilància de la salut

 
  • El Govern aprova la modificació dels estatuts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que li permetran afrontar amb garanties els nous reptes de futur
 
 
El Govern ha aprovat modificar els estatuts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que a partir d’ara recolliran dues noves funcions.
 
D’una banda, s’incorpora com a funció del SEM implementar i donar suport a les actuacions de vigilància epidemiològica, protecció o promoció de la salut que li siguin encomanades. En aquest cas, el SEM pot aportar, com a valor afegit, que està present a tot Catalunya les 24 hores els 365 dies de l’any.
 
D’altra banda, es defineix com a funció del SEM participar en tasques d’acció humanitària de caràcter sanitari que ocorrin en situacions d’emergència o catàstrofe fora de Catalunya, en el marc de col·laboració amb les agències autonòmiques, nacionals i internacionals de cooperació.
 
Amb aquests nous estatuts, el SEM referma el seu compromís de servei amb els ciutadans. Els estatuts de l’organització pública SEM del Departament de Salut, creada per acord de govern el 14 de desembre de 1992, han estat modificats en diverses ocasions per permetre l’adaptació a l’evolució natural de la institució. L’important procés de reorganització del SEM que es va iniciar l’any 2009 amb la reestructuració dels òrgans de govern i de gestió, tenia com objectiu afrontar una nova etapa que impulsés el nou model de transport sanitari de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined