1. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat tres modificacions del planejament municipal de Valls, la Canonja i Rocafort de Queralt que permetran l’ampliació d’equipaments públics i d’activitats econòmiques


La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat avui tres modificacions de planejament urbanístic municipal que permetran impulsar nous equipaments públics o ampliacions d’activitat econòmica a l’Alt Camp, Tarragonès i Conca de Barberà.

Així, a Valls la modificació del planejament permetrà a l’Ajuntament rehabilitar l’edifici de Ca Padró, al nucli antic, per traslladar-hi l’Escola de Música, situada actualment a Parc Barrau. El consistori va celebrar un concurs d’idees i va seleccionar la proposta batejada com Pentagrammur, que preveu rehabilitar Ca Padró i afegir-hi els immobles veïns de la mateixa illa, actualment en mal estat o desocupats, per oferir més espai a l’Escola de Música.

Mapa{"name":"2023/12/05/14/45/6ab72faf-6675-415e-a92f-243f4d6285b0.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":1046423}


D’aquesta manera, s’habilitarà un espai nou i més ampli als estudiants de música al mateix temps que es revitalitzarà el nucli antic de Valls i també es reduirà el risc per manca de manteniment que suposen ara els edificis desocupats.

En concret, es qualificaran com a equipaments comunitaris, a més de Ca Padró, les parcel·les situades al carrer de la Peixateria números 3, 5 i 7, i al carrer Forn Nou número 7.

Igualment, es crearà un nou espai lliure de 114 m2 a la cruïlla dels carrers Forn Nou i del Roser, que permetrà ampliar l’actual plaça Pilar Prim, davant de la biblioteca, i connectar així l’equipament de lectura amb la futura Escola de Música.

Ampliació de l’Ajuntament de la Canonja

La segona modificació de planejament aprovada possibilitarà l’ampliació de l’Ajuntament de la Canonja amb la rehabilitació d’una finca en desús situada just al costat, al número 7 del carrer Raval. Aquesta finca, que es qualifica ara d’equipament comunitari, es va construir el 1885 i té planta baixa, dues plantes pis i golfes.

La Canonja{"name":"2023/12/05/14/46/80331ad0-fca6-4866-a5dc-62f4009a94b2.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":91633}


Amb el canvi de qualificació es garantirà l’ampliació de l’Ajuntament per poder prestar un servei més eficaç a la ciutadania i es crearà un centre administratiu neuràlgic al centre històric del munici, incrementant el dinamisme de la zona.

Ampliació d’activitat vitivinícola

Pel que fa a Rocafort de Queralt, es qualifica com a sòl urbà industrial una parcel·la propera al Celler Cooperatiu per permetre l’ampliació d’aquesta activitat, adaptant-la a les necessitats actuals. L’activitat vitivinícola es traslladarà al nou edifici, que serà semisoterrat i es plantarà vinya per mantenir la imatge agrícola del conjunt.

Rocafort de Queralt{"name":"2023/12/05/14/47/c477c4b8-442a-49bf-8947-a403c3092e25.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":132306}


L’actual celler modernista de César Martinell quedarà alliberat de l’activitat productiva i es rehabilitarà per transformar-lo en un espai cultural per a la divulgació del món del vi i les vinyes. Ambdues operacions esdevenen oportunitats de dinamització del poble, posada en valor del patrimoni històric i artístic, i de creació de llocs de treball.

El canvi en el planejament, aprovat inicialment avui, generarà també una zona verda lineal que connectarà el celler amb els equipaments esportius municipals de les Forques.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 609473