TER

Adjudicades les obres d'adaptació de l'estació de l'L4 de Ciutadella - Vila Olímpica

query_builder   7 desembre 2023 10:36

event_note Nota de premsa

Adjudicades les obres d'adaptació de l'estació de l'L4 de Ciutadella - Vila Olímpica

  1. S’instal·laran tres ascensors i s’elevaran les andanes per a millorar l’accessibilitat
  2. L’obra té un pressupost de 5,8 MEUR i començarà aquest hivern, amb un termini d’execució de 19 mesos
TER{"name":"2023/12/07/10/33/10b66123-31c6-4feb-9dcd-dfa6c332362a.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":44145}

El Departament de Territori ha adjudicat, per un import de 5,8 MEUR, les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de l’L4 de metro de Ciutadella – Vila Olímpica, a Barcelona. Els treballs consistiran en l’adaptació de la instal·lació a persones amb mobilitat reduïda, amb un termini d’execució de 19 mesos. Aquesta actuació compta amb finançament de la UE mitjançant els fons Next Generation.

Les obres, que començaran durant aquest hivern, preveuen la instal·lació de tres ascensors per a connectar el nivell carrer fins a cadascuna de les dues andanes; un des del carrer fins al vestíbul i dos per a comunicar el vestíbul amb cada andana. Per a accedir als ascensors des del vestíbul, es construirà una passarel·la per sobre de les vies.

Així mateix, es millorarà l’accés als trens amb el recrescut de les andanes, per ajustar-ne l’altura a la dels combois. D’altra banda, s’implantarà un itinerari amb paviment podotàctil diferenciat a tota l’estació per a facilitar els recorreguts de les persones amb discapacitat visual.

L’L4 té una longitud de 16,5 quilòmetres i compta amb 22 estacions, entre la Pau i Trinitat Nova. L’estació Ciutadella – Vila Olímpica, construïda als anys 70, registra anualment prop de 5 milions de persones usuàries. Compta amb un accés des del carrer, a la cruïlla del carrer de Ramon Trias Fargas amb l’Avinguda d’Icària.

Actualment, estan adaptades 152 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined