1. Els dos clubs adoptaran mesures per reduir tant com sigui possible l’ús d’aigua
D'esquerra a dreta: la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons; el president del FC Barcelona, Joan Laporta i Estruch; el president del Girona FC, Delfí Geli i Roura, i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas.
D'esquerra a dreta: la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons; el president del FC Barcelona, Joan Laporta i Estruch; el president del Girona FC, Delfí Geli i Roura, i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas.
{"name":"2023/12/10/20/46/053cc339-632d-4de7-9799-408d0680067a.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":1521276}

La Generalitat ha signat amb el FC Barcelona i el Girona FC un compromís per treballar plegats en la lluita contra la sequera que està vivint Catalunya. “Els dos clubs som conscients de la greu situació de dèficit d’aigua que afecta bona part de Catalunya, i tenim el compromís d’adoptar totes les mesures necessàries per reduir tant com sigui possible l’ús d’aigua. Aplicarem totes les mesures d’estalvi d’aigua per complir les restriccions que marca el decret de la Generalitat de Catalunya, sens perjudici de l’activitat diària dels nostres equips i instal·lacions, i millorarem l’eficiència dels recursos hídrics que ens permetin el màxim estalvi possible”, destaca el document que s’ha signat aquest vespre a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, abans del partit entre els dos equips. Per part de la Generalitat, l’han signat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas; i per part dels clubs, el president del FC Barcelona, Joan Laporta i Estruch, i el de Girona FC, Delfí Geli i Roura.

Després de l’acte de signatura, la consellera Vilagrà ha destacat: "És molt important que el Barça i el Girona facin aquest pas. Primer, perquè estalviaran aigua i contribuiran solidàriament en aquesta lluita de país i, segon, perquè els dos clubs de primera podran conscienciar tothom que ens trobem davant d’un problema molt greu. Però no només el Barça i el Girona fan un esforç. També ho fa tot el món esportiu. Des del club més petit o de la ciutat més petita fins als clubs més grans. Tots són importants perquè cada gota suma, cada gota compta".

Per la seva part, el conseller Mascort ha volgut deixat clar que cal involucrar tothom en la lluita contra la sequera: “És clau que, en la situació crítica de sequera en la qual ens trobem, tothom pugui ser part de l’equació d’estalvi. Des del Govern treballem des de fa més de dos anys per assegurar que la poca aigua disponible duri més temps; a casa, tothom ja fa petits gestos per a no perdre ni una gota. Avui se sumen públicament al compromís d’estalvi dues institucions esportives inspiradores per a molta gent. La pitjor sequera mai viscuda a Catalunya és un repte de país, i plegats aconseguirem sortir-nos-en".

Per la seva part, Joan Laporta ha recordat que “aquest compromís que hem signat conjuntament amb el Girona FC i la Generalitat posa de manifest, una vegada més, la consciència que té el Club amb la sostenibilitat i com a part activa de la societat catalana, amb l’objectiu de continuar treballant en la direcció que marca un dels pilars del Pla Estratègic 2025, i poder contribuir al màxim com a entitat per fer front a la situació actual de sequera”.

Mentrestant, Delfí Geli ha explicat que “des del Girona FC volem refermar el nostre compromís amb qualsevol lluita i problema del país, i el de la sequera és ara mateix una prioritat per a tots. Així que conjuntament amb el Barça i la Generalitat volem ajudar a conscienciar de la necessitat que tots posem el nostre gra de sorra. Estalviem aigua. No es tracta de donar exemple, es tracta de ser solidari. Junts som més forts".

El manifest acaba destacant que “som conscients que cada gota d’aigua que puguem estalviar compta. Un pas més per salvaguardar la màxima quantitat d’aigua per afrontar junts una sequera que ens afecta a totes i tots.

2  

Imatges

Foto de la signatura

Foto de la signatura 1521276

Foto de la signatura

Foto de la signatura 1505264