Salut

La terminologia de la salut sexual i reproductiva, en un nou diccionari i una nova infografia interactiva

query_builder   12 desembre 2023 15:21

event_note Nota de premsa

La terminologia de la salut sexual i reproductiva, en un nou diccionari i una nova infografia interactiva

  1. El TERMCAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han elaborat aquests recursos en el marc de les iniciatives relacionades amb La Marató de 3cat
Imatge{"name":"2023/12/12/12/06/629d84b3-8653-4f11-9dfa-d542ce494b60.jpg","author":"Imatge","type":"0","location":"0","weight":120221}

En el marc de les iniciatives relacionades amb La Marató de 3cat, dedicada aquest any a la salut sexual i reproductiva, el TERMCAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han elaborat la Terminologia de la salut sexual i reproductiva i la infografia interactiva Salut sexual i reproductiva. Termes clau, amb els termes més rellevants de l’àmbit, amb la col·laboració de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT), de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i d'especialistes d'aquest camp.

El diccionari aplega més de 120 termes bàsics relacionats amb aquest àmbit. En l’elaboració hi han participat experts del sector, i s’ha treballat en cooperació amb els lingüistes del portal lingüístic ÉsAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que necessitin fer servir els termes bàsics relacionats amb la salut sexual i reproductiva tant en contextos de divulgació com en àmbits acadèmics.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha, i també els equivalents en castellà, francès i anglès, juntament amb la definició que hi correspon i, eventualment, notes informatives. S’hi poden trobar termes com ara climateri, copa menstrual, disfunció del sòl pelvià, disfunció erèctil, salut menstrual, reproducció assistida o treball de part.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined