FGC

Ferrocarrils millora els accessos, les andanes i el pas inferior de l'estació de Sant Vicenç dels Horts

query_builder   13 desembre 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils millora els accessos, les andanes i el pas inferior de l'estació de Sant Vicenç dels Horts

  1. S’ampliarà el número de màquines validadores, es renovarà el paviment i s’instal·larà enllumenat de tipus LED
  2. L’actuació, amb un pressupost de 816.000 euros, forma part de la política d’FGC de renovació i manteniment de les seves instal·lacions per millorar el confort de les persones usuàries i garantir la qualitat del servei
FGC
L'estació de Sant Vicenç dels Horts d'FGC.
{"name":"2023/12/13/09/52/535b9543-4dcf-401b-89a5-c8a170291686.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":320476}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per a l’arranjament i millora dels accessos de l’estació així com per a la renovació del paviment de les andanes de l’estació de Sant Vicenç dels Horts, a la línia Llobregat-Anoia. Els treballs, amb un termini d’execució de 30 setmanes, han sortit a licitació per un import de 816.000 euros (abans d’IVA) i està previst que comencin el segon trimestre de l’any vinent.

Les obres consistiran, d’una banda, en l’ampliació del número de màquines validadores per facilitar l’accés a l’andana de via 2, direcció Barcelona. Així, amb la col·locació de tres noves màquines, l’estació comptarà amb un total de sis màquines, una de les quals adaptada a persones amb mobilitat reduïda i cotxets. D’aquesta manera, s’agilitzarà al màxim el moviment de viatgers a l’estació i es guanyarà fluïdesa en les entrades i sortides. Els treballs inclouran també l’ampliació i adequació de la marquesina d’accés a la via 2 i l’ampliació del forjat de formigó armat. També està prevista la reubicació de diversos elements com són màquines dispensadores de bitllets, baranes, bancs o cartells d’informació.

D’altra banda, es renovaran els paviments i es milloraran els accessos existents tant a la via 1 com a la via 2. La renovació del paviment es durà a terme a les andanes, al pas inferior i a rampes i escales. Al pas inferior de l’estació, també es canviarà l’enrajolat de les parets per un arrebossat i pintat que facilitarà el seu manteniment. La renovació dels paviments i la millora dels accessos existents suposarà actuar sobre una superfície de 2.000 metres quadrats.

Les millores a l’estació també inclouran la substitució de l’enllumenat actual d’ambdues andanes per nous fanals de tipus LED que incrementaran l’estalvi energètic i en facilitaran el manteniment.

Les obres es desenvoluparan en diferents fases, tenint en compte que primer es treballarà per deixar enllestida tota l’andana de la via 2, posteriorment tota l’andana de la via 1 i finalment el pas sota via, les rampes i les escales. Els treballs es duran a terme en cap de setmana majoritàriament en horari diürn, amb l’objectiu de minimitzar l’afectació en les persones usuàries.

Aquesta actuació s’emmarca dins el constant procés de renovació i manteniment dels diferents equipaments i instal·lacions que du a terme Ferrocarrils per millorar el confort de les persones usuàries i continuar donant un servei de qualitat.

L’estació de Sant Vicenç dels Horts es va inaugurar l’any 1912, coincidint amb l’obertura de la línia del carrilet entre Barcelona i Martorell. La seva demanda anual és de 720.000 viatges (dades 2022).

1  

Imatges

Foto

Foto 320476

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 333624

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined