1. El cap de l’Executiu ha declarat davant del jutge com a perjudicat per l’espionatge amb Pegasus i ha advertit que “és una obligació ètica i moral del govern espanyol que es desclassifiqui tota la informació” sobre el cas

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest matí com a perjudicat davant del jutge que investiga la seva querella per l’espionatge amb Pegasus. En acabar la seva declaració, ha assegurat que “anirem fins al final, perquè mai més cap ciutadà de Catalunya sigui espiat per motiu de la seva ideologia política; que mai més cap membre del Govern de Catalunya, cap conseller, cap vicepresident, cap president del país, sigui espiat per raó de la seva activitat institucional”. “Ens han espiat com a ciutadans, però també han espiat el Govern del país”, ha reblat.

El president Aragonès, fent declaracions als mitjans a la sortida de la Ciutat de la Justícia (fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, fent declaracions als mitjans a la sortida de la Ciutat de la Justícia (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/12/13/11/44/26361f23-27b5-40e0-85b5-1a02cfea29b5.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":145580}

En declaracions als mitjans a les portes de la Ciutat de la Justícia, el cap de l’Executiu també ha subratllat que ha comparegut davant del jutge “per ratificar-me en la querella contra el CNI” i perquè “se sàpiga tota la veritat sobre l'espionatge del que he estat víctima”. I ha remarcat que “vinc a defensar els meus drets, però també els drets de tota la ciutadania, que se sàpiga la veritat i que s'acabi amb l'espionatge polític”.

A preguntes dels periodistes, el president Aragonès ha posat de relleu que “és una obligació moral de totes les autoritats públiques que hi estan concernides aixecar el secret” de la investigació, perquè “estem parlant d’uns fets molt greus”. “És imprescindible que es desclassifiqui aquesta informació, que se sàpiga qui ho va ordenar, quines dades tenen, qui les té i per a què s’han utilitzat”, ha conclòs, i ha advertit que “és una obligació ètica i moral del govern espanyol”.