El president de la Generalitat durant l'atenció a la premsa a la delegació del Govern a Suïssa

President Aragonès: "El Govern de Catalunya ha recuperat el protagonisme a les Nacions Unides i vol contribuir a donar resposta als reptes globals"

query_builder   14 desembre 2023 13:49

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern de Catalunya ha recuperat el protagonisme a les Nacions Unides i vol contribuir a donar resposta als reptes globals"

  1. El cap de l’Executiu participarà avui a Ginebra al Fòrum Mundial sobre els Refugiats organitzat per l'ACNUR i defensarà “un rol més destacat de governs com el de Catalunya en la presa de decisions”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu avui des de Ginebra que “el Govern de Catalunya, especialment durant els darrers dos anys, ha recuperat el protagonisme i una presència destacada en el marc de les Nacions Unides”. I ha assegurat que des del Govern “seguirem treballant per enfortir la relació amb Nacions Unides”, perquè “volem contribuir a donar resposta als reptes globals”.

El president Aragonès, aquest matí, durant l'atenció a la premsa (fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, aquest matí, durant l'atenció a la premsa (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/12/14/11/55/406890f5-fb3a-4fff-be31-4f7eeccb9a1b.jpg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":94747}

El cap de l’Executiu ha viatjat avui a Ginebra per participar en el Fòrum Mundial sobre els Refugiats que organitza l’ACNUR, l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats. Aquest fòrum, que se celebra cada quatre anys, és la cimera internacional més important que hi ha sobre refugiats. Compta amb la participació dels estats membres de les Nacions Unides i d’actors internacionals rellevants en aquesta qüestió, i té l’objectiu d’establir compromisos formals per implementar els objectius del Pacte Mundial sobre els Refugiats de les Nacions Unides.

En declaracions als mitjans des de la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Suïssa, Pere Aragonès ha avançat que durant la seva intervenció en aquest fòrum defensarà una major participació de governs com el de Catalunya en la presa de decisions en matèria d’acollida de refugiats.

En aquesta línia, el president ha dit que cal que “governs com el de Catalunya estiguin molt més presents i tinguin un rol més destacat, davant, fins i tot, dels estats, que encara tenen concentrada molta capacitat de decisió”. “La Catalunya solidària, la Catalunya que en termes humanitaris està disposada a l'acollida de refugiats, vol també participar en la presa de decisions”, ha reblat.

El cap del Govern també s’ha referit a la posició del Govern de Catalunya davant la “barbàrie humanitària” que s’està produint a Gaza. Ha fet notar que s’han superat els 18.000 morts i ha subratllat que “és absolutament inadmissible i condemnable l’afectació que està tenint, sobretot en infants i persones vulnerables”. “És imprescindible un alto el foc immediat i que s’obri una via diplomàtica per iniciar el que ha de ser la reconstrucció social, econòmica i política de Gaza”, ha afirmat.

2  

Imatges

Fotografia del president Aragonès davant la premsa a la delegació del Govern a Suïssa

Fotografia del president Aragonès davant la premsa a la delegació del Govern a Suïssa 117645

El president saluda el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat

El president saluda el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat 106303

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined