Una cinquantena d¿esportistes, entitats i iniciatives han estat reconegudes a la Gala de l¿Esport de les Terres de l¿Ebre 2023, que s¿ha celebrat aquest dijous al Teatre La Llanterna de Móra d¿Ebre.

La Gala de l'Esport de les Terres de l'Ebre 2023 premia la trajectòria i el talent d'esportistes i entitats ebrenques

query_builder   14 desembre 2023 21:22

event_note Nota de premsa

La Gala de l'Esport de les Terres de l'Ebre 2023 premia la trajectòria i el talent d'esportistes i entitats ebrenques


  1. L’acte, presidit per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, lliura una cinquantena de reconeixements en les categories Educació i Valors de l’Esport, Menció especial, millor esportista/entitat en edat escolar, millor esportista federat i forjadors de l’esportLa Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2023 ha premiat la trajectòria i el talent d’esportistes i entitats ebrenques.
La Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2023 ha premiat la trajectòria i el talent d’esportistes i entitats ebrenques.
{"name":"2023/12/14/21/21/4817c345-35a2-481b-ba5c-20d3d8f4b15a.jpeg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":594108}

Una cinquantena d’esportistes, entitats i iniciatives han estat reconegudes a la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2023, que s’ha celebrat aquest dijous al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre. L’acte, presidit per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, acompanyada del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández; l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnes Renedo, i el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller, ha comptat amb una nodrida representació institucional i del teixit esportiu ebrenc.


“Cal fer valdre el paper transcendent de l’esport ebrenc en la configuració de la Catalunya esportiva que volem”, ha destacat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas. “Avui no només reconeixem els èxits esportius de vora 50 entitats, iniciatives i esportistes de les Terres de l’Ebre, també l’esforç, la passió i els valors que transmeteu i tot el camí que feu i heu hagut de fer”, ha valorat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez.


En el transcurs de la gala s’han recordat les entitats ebrenques que van ser guardonades a l’acte ‘Arrels esportives’, celebrat pel Govern el 30 d’octubre passat a l’INEFC de Barcelona, on es van premiar les entitats a nivell de país que celebraven 125, 100, 75 i 50 anys aquest 2023: l’Associació Ciclista Alcanar, el Club Escacs Tortosa, el Club Joventut Ulldecona, el Club Nàutic Cases d’Alcanar, la Societat de Caçadors d’Arnes i la Societat de caçadors Sant Domènech de Móra la Nova, que han fet el 50è aniversari; el Club Escacs Amposta, pel 75è aniversari; i la Unió Esportiva Tivenys pels seus 100 anys.


Pel que fa a la categoria Educació i Valors de l’Esport, que vol posar en relleu accions, tasques benèfiques, de joc net i/o la feina d’esportistes, centres educatius, entitats, etc., que hagin destacat pel seu treball envers l’educació esportiva i de base pel seu valor ètic o moral, els guardonats han estat l’Ajuntament d’Amposta, conjuntament amb la Fundació Gentis, pel projecte ‘Fomentar la inclusió social i la igualtat d'oportunitats a l'esport’; Júlia Tarragó Llauradó, de l’Escola Joventut Esportiva de Flix, per la campanya ‘NoiesEnJoc’; i el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, pel projecte ‘Rugbi inclusiu. Una proposta que trenca tòpics’.


Pel que fa a la menció especial, s’han guardonat els esportistes ebrencs que han assolit podi en Campionats del Món i/o d’Europa. Aquesta temporada els guardonats han estat l’Associació Esportiva Lo Fangar (pesca esportiva-Deltebre), Rafa Flores Andreu (trail running-Deltebre), Zaida Ardit Roda (patinatge artístic-Amposta), Aina Cid Centelles (rem-Amposta), David Picot Martí (ACELL-Amposta), Anna Zafra Font (twirling-La Ràpita), el Club Twirling Alfacs de la Ràpita, David Barberà Blanch (bàsquet-Tortosa) i Yassine Oudadi El Ataby (FCECS- Tortosa).


Per altra banda, i en aquesta mateixa categoria de menció especial, s’han guardonat els esportistes que han aconseguit resultats no catalogats com a mundials, europeus o Jocs Olímpics/Jocs Paralímpics i que han tingut un alt reconeixement internacional; així com iniciatives, expedicions o reptes destacats en aquest nivell directament relacionades amb l’esport del territori, que visibilitzen i promocionen els ebrencs que assoleixen fites i viuen arreu del món. En aquest subapartat, han rebut guardó Jeremy Alcoba Ferrer (motociclisme-EMD Jesús), Cinta Rodríguez Audi (tir al plat-EMD Bítem), Norbert Callau Arbó (futbol- l’Ametlla de Mar), Juan Ferrer Casanova (esport de força-Deltebre), Delfín Ferreres Tomàs (futbol-La Galera), Josep Gombau Balagué (futbol-Amposta), Joaquim Guasch Bosch (medicina de l’esport-Tortosa), Carlos Alós Ferrer (futbol-Tortosa), Toni Gerona Salaet (handbol-Tortosa), Toni Malla Pérez (handbol-Tortosa), Albert Martínez Bernat (futbol-Tortosa), Gerard Martínez Bernat (futbol-Tortosa) i Gerard Zaragoza Mulet (futbol-Tortosa).


Com a millor esportista/entitat en edat escolar de les quatre comarques ebrenques, els premiats han estat del Baix Ebre, Escola la Mercè (Tortosa), pels èxits delsequips de futbol sala als Jocs Esportius Escolars de Catalunya; delMontsià, Escoles Esportives de l’Ajuntament d’Ulldecona, per impulsar aquestes escoles que porten participant en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya des de l’any 1981; de la Ribera d’Ebre, Paula Gil Biarnés de l’AMPA Escola Sant Miquel d’Ascó, per l’esforç, constància, i resultats obtinguts en les diferents modalitats als Jocs Esportius Escolars de Catalunya de la Ribera d´Ebre, i de la Terra Alta, l’AMPA escola Montsagre, d’Horta de Sant Joan, mitjançant els xiquets i xiquetes alevins, per l’organització de la trobada esportiva que es va realitzar a Horta de Sant Joan.


També s’ha reconegut el millor esportista federat de les quatre comarques ebrenques. Del Baix Ebre, Yassine Oudadi El Ataby (FCECS- Tortosa); del Montsià, Aina Cid Centelles (rem-Amposta); de la Ribera d’Ebre, Miquel Escolà Piñol (ciclisme BTT-Móra la Nova); i de la Terra Alta, Àlex Puey Monforte (motociclisme Enduro-Gandesa).


Per finalitzar l’acte, tal com s’ha anat realitzant durant totes les edicions, s’ha fet un reconeixement a la trajectòria de 4 forjadors de l’esport, persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món esportiu de les comarques ebrenques. Álvaro Curto Peral, de Móra d’Ebre; Joan Ramón Martin Vidal, d’Amposta; Carme Isabel Monllaó Espuny, de Roquetes, i Miquel Suñé Alañà, de Batea, han estat les persones homenatjades.14 desembre 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined