IMB

El conseller Nadal visita l'Institut de Microelectrònica de Barcelona i en destaca la contribució "per posicionar Catalunya entre les indústries estratègiques del segle XXI"

query_builder   15 desembre 2023 12:20

event_note Nota de premsa

El conseller Nadal visita l'Institut de Microelectrònica de Barcelona i en destaca la contribució "per posicionar Catalunya entre les indústries estratègiques del segle XXI"

El titular de Recerca i Universitats es reuneix amb la direcció de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i visita les instal·lacions científiques ubicades a la UAB

El centre desplega recerca puntera en micro i nano sistemes aplicada en tecnologies avançades, salut i medi ambient, energia o mobilitat, entre d’altres

IMB{"name":"2023/12/15/11/35/34f65eae-3ed4-4800-804a-1ada50905856.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":78579}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat aquest matí la seu de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), centre de recerca especialitzat en la investigació i el desenvolupament en micro i nanotecnologies, components i sistemes situat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El conseller ha mantingut una reunió de treball amb la direcció del centre, encapçalada pel director Luis Fonseca, en què també han pres part el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès; la vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sebastián, i el delegat del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo. El titular de Recerca i Universitats ha tingut ocasió de conèixer les prioritats de recerca de l’IMB-CNM-CSIC i un cop finalitzada la reunió, ha fet un recorregut per les instal·lacions científiques del centre, entre les quals destaca la Sala Blanca integrada de Micro i Nanofabricació, la més gran de l’Estat de les seves característiques amb 1.500 m2 d’alta tecnologia, node principal de la Infraestructura Científic i Tècnica Singular (ICTS) distribuïda MICRONANOFABS.

Així mateix, el conseller ha destacat l’impacte de la recerca de l’IMB-CNM-CSIC i la seva contribució per “posicionar Catalunya al grup capdavanter de societats i economies d’Europa i del món, on les indústries estratègiques al segle XXI són les de l’electrònica avançada, les tecnologies quàntiques o la supercomputació, per exemple”. Per la seva banda, el director de l’IMB-CNM-CSIC, Luis Fonseca, ha reiterat “la voluntat de continuar contribuint a enfortir l’ecosistema català dels semiconductors i les seves aplicacions, no sols des de la investigació i la transferència de resultats sinó també des de la formació de nous professionals”.


Aplicacions electròniques punteres

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona és el centre més gran de l’Estat dedicat a la investigació i el desenvolupament de micro i nano tecnologies per a aplicacions electròniques. Integrat al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) des de la seva fundació el 1985, el centre disposa d’unes capacitats úniques en tecnologia de silici i materials complementaris o afins per a la fabricació de xips, tant per a microsistemes com a circuits integrats.

Membre del Clúster de Nanotecnologia de Barcelona-Bellaterra i del Parc de Recerca UAB, la seva plantilla està formada per 207 professionals, 71 dels quals investigadors i investigadores coordinats en vuit grups de recerca. La investigació en micro i nano sistemes duta a terme a l’IMB-CNM-CSIC s’aplica en els camps de tecnologies i processos avançats; salut i medi ambient; energia i mobilitat, i fronteres de la física i seguretat civil.

Aquesta feina puntera es desenvolupa principalment a la seva Sala Blanca integrada de Micro i Nanofabricació. Els seus 1.500 m2 d’alta tecnologia la converteixen en la més gran de l’Estat de les seves característiques, sent el node principal de la Infraestructura Científic i Tècnica Singular (ICTS) distribuïda MICRONANOFABS.

El pressupost d’11 milions d’euros del centre es nodreix en un percentatge del 45% de projectes competitius i contractes, un 40% dels quals d’origen internacional. L’institut se situa entre els 10 centres CSIC amb més èxit pel que fa a projectes del programa europeu H2020. El centre també és molt dinàmic pel que fa a l’activitat de transferència de coneixement, amb la generació de set patents per any i la posada en marxa de 14 companyies spin-off.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined