El Govern destina 1,4 milions a la Fundació I2CAT per al període 2024-2027

El Govern destina 12,7 milions d'euros a la Fundació I2CAT per al període 2024-2027

query_builder   19 desembre 2023 15:31

event_note Nota de premsa

El Govern destina 12,7 milions d'euros a la Fundació I2CAT per al període 2024-2027

  1. L'objectiu és garantir que pugui continuar sent un centre d'excel·lència en l’àmbit de la recerca i la innovació en les tecnologies Internet i les tecnologies digitals avançades

El Govern ha aprovat el contracte programa entre la Generalitat, a través del Departament de la Presidència i el de Recerca i Universitats, amb la Fundació I2CAT Internet i Innovació Digital a Catalunya, a qui destinarà 12,7 milions d'euros en el període 2024-2027.

L'objectiu és garantir que la fundació pugui continuar sent un centre d'excel·lència en l’àmbit de la recerca i la innovació en les tecnologies Internet i les tecnologies digitals avançades, generant impacte i contribuint de forma estratègica en la consecució dels reptes i oportunitats de la transformació digital del país, d’acord amb l’estratègia europea 2030 Digital Compass. En aquest sentit, defineix dues finalitats.

D’una banda, la de definir els objectius estratègics d’i2CAT que ha d’aconseguir durant el període 2024-2027, establir els indicadors i mecanismes per fer el seguiment del grau d’assoliment d’aquests objectius, i fixar la dotació a i2CAT del finançament estructural adient per poder acomplir-los.

D’altra banda, l’objectiu és regular el model de relació amb la Generalitat, per tal d’impulsar la col·laboració en activitats de recerca i innovació en l'àmbit de les tecnologies digitals avançades que contribueixin a la finalitat d’acompanyar el Govern en la seva transformació digital.

El contracte programa preveu crear una comissió de seguiment formada per nou membres: sis representants de l’Administració de la Generalitat i tres representants designats per la Fundació i2CAT.

Entre els representants de l’Administració de la Generalitat dos d’ells seran el secretari general i el director general de Recerca del Departament de Recerca i Universitats. La Fundació I2CAT és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 2003, participada majoritàriament per l’Administració de la Generalitat de Catalunya i adscrita al Departament de la Presidència.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined