C-55

Adjudicades les obres de millora de la seguretat i la fluïdesa a la C-55 a Castellbell i el Vilar

query_builder   20 desembre 2023 11:44

event_note Nota de premsa

Adjudicades les obres de millora de la seguretat i la fluïdesa a la C-55 a Castellbell i el Vilar

Mapa{"name":"2023/12/20/11/32/c21bed25-227f-443c-b51b-e7bdf45989bf.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":503945}


  1. L’obra, amb un pressupost de 5 MEUR, comporta la construcció d’un nou carril per a facilitar els avançaments en un tram d’1,5 quilòmetres i la instal·lació d’una barrera central de formigó
  2. Els treballs començaran durant aquest hivern i inclouen actuacions per afavorir l’accessibilitat i la seguretat a Monistrol de Montserrat


El Departament de Territori ha adjudicat les obres de millora de la seguretat i la fluïdesa de la C-55 al seu pas per Castellbell i el Vilar, per un import de 5 MEUR. Els treballs, que començaran durant aquest hivern, consisteixen principalment en la construcció d’un nou carril per afavorir les condicions de circulació en un tram d’1,5 quilòmetres.


El tram on s’actuarà discorre des de passat el túnel de Bogunyà fins al viaducte de la riera de Marganell i compta actualment amb dos carrils en sentit Manresa i un en sentit Barcelona. L’obra comportarà la construcció, en un tram que compta actualment amb un segon carril en sentit Manresa, d’un nou carril per a facilitar els avançaments en sentit Barcelona. Per a reforçar la seguretat viària, s’instal·larà una barrera de formigó com a separació entre els dos sentits de la circulació.


El projecte inclou altres actuacions de seguretat viària i de millora de l’accessibilitat en altres punts de la carretera, que abasten també el terme de Monistrol de Montserrat:


  1. Vial de vianants pavimentat en formigó en sentit Manresa d’uns 500 metres de longitud, des del pas inferior de vianants existent al costat del pont de Monistrol de Montserrat fins passat el centre escolar existent. Estarà separat de la carretera per una barrera de seguretat.


  1. Reordenació de l’encreuament de la C-55 amb l’avinguda Germans la Salle de la travessera de Monistrol, amb el tancament de l’entrada des de la C-55 i la creació d’una sortida amb cunya d’acceleració i una illeta pavimentada per ordenar els moviments.


Finalment, l’obra, que té un termini d’execució de 14 mesos, es complementa amb els treballs de drenatge, senyalització, abalisament, barreres de seguretat i mesures d’integració en l’entorn. També s’inclouen tasques d’estabilització dels nous talussos generats.


Millora de la seguretat i funcionalitat de la C-55

L’obra que ara s’adjudica s’emmarca en el conjunt de mesures que el Govern està desenvolupant en els últims anys per a millorar la mobilitat viària al Bages, bona part de les quals estan encaminades a afavorir la funcionalitat i la seguretat a la carretera C-55.

En aquest sentit, cal remarcar que el Departament de Territori està treballant en els projectes per a la configuració d’un tercer carril entre Castellgalí i Manresa i en la variant de Castellgalí i pròximament iniciarà les obres del perllongament de la incorporació de Sant Vicenç de Castellet.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 503945

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 587215

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined