Reunió de constitució de la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria de Barcelona.

Es constitueix la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria de Barcelona

query_builder   21 desembre 2023 16:48

event_note Nota de premsa

Es constitueix la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria de Barcelona

  1. El delegat Joan Borràs ha presidit la primera reunió de la taula, que té l’objectiu d’adequar l’oferta de l’FP a les necessitats laborals
  2. La taula està formada per representants dels agents educatius i socioeconòmics de la demarcació i pels departaments d’Educació, Empresa i Treball, Igualtat i Feminismes i Drets Socials de la Generalitat
Reunió de constitució de la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria de Barcelona.
Reunió de constitució de la Taula d'impuls de la Formació Professional a la vegueria de Barcelona.
{"name":"2023/12/21/16/36/ff1e266e-c3b5-4529-9eca-ddbda96d4990.jpg","author":"Delegació","type":"0","location":"0","weight":2051122}

Aquest dijous, 21 de desembre, s'ha celebrat la reunió de constitució de la Taula d'impuls de la Formació Professional (FP) a la vegueria de Barcelona. L'objectiu de la taula és adequar l'oferta de l'FP a les necessitats econòmiques i laborals de la demarcació. La iniciativa forma part del procés de construcció del mapa integrat de la Formació Professional que el Govern de la Generalitat va acordar el 25 de juliol de 2023.

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, JoanBorràs, ha presidit aquesta primera sessió. La Taula d'impuls de l'FP està formada per representants dels agents educatius i socioeconòmics de la demarcació -Cambres de comerç, PIMEC, Foment del Treball, ASINPRE, ASPEPC.SPS, CCOO, Intersindical, USOC i USTEC- i pels departaments d'Educació, Empresa i Treball, Igualtat i Feminismes i Drets Socials de la Generalitat, i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El delegat ha destacat la importància de treballar el futur de la FP des d'una transversalitat que es veu representada en la taula de treball constituïda. També durant la reunió, el president de l'agència FPCAT, Fabian Mohedano, ha assenyalat la necessitat de fer realitat un canvi de paradigma en la Formació Professional, la qual pot esdevenir una palanca de transformació de l'economia.

Durant la primera reunió s'ha presentat l'estat actual de la Formació Professional a la vegueria. Actualment, al conjunt de les cinc comarques de la demarcació hi ha 173 centres de formació repartits en 59 municipis. S'ofereixen un total de 2.445 cursos: 1.152 Cicles de Grau Mitjà i 1.293 Cicles de Grau Superior. Els estudis més realitzats a la vegueria són els cicles de Gestió administrativa, seguits dels estudis en Sistemes microinformàtics i xarxes i Administració i finances.

Durant els pròxims dies, la Delegació recollirà les propostes dels experts participants i la taula es tornarà a reunir durant el gener de 2024.

L'FP al territori

Aquest 2023, la Delegació del Govern a Barcelona ha recollit informació sobre l'estat de la Formació Professional i de les necessitats laborals de la vegueria la través del contacte directe amb centres educatius, patronals, sindicats i representants del sector empresarial.

En els darrers mesos, el delegat Joan Borràs s'ha reunit amb representants empresarials i sindicals per conèixer les seves preocupacions generals i, més concretament, en l'àmbit laboral i formatiu. Continuant amb aquesta tasca de coneixement del territori, el dimecres, 20 de desembre, Borràs va visitar la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i va mantenir una reunió de treball amb el president de l'entitat, Ramon Talamàs. L'impuls de la Formació Professional també és una qüestió protagonista en les trobades de la Delegació amb els diferents ajuntaments de la vegueria.

Visita institucional a l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat.
Visita institucional a l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat.
{"name":"2023/12/21/16/40/da9eab5b-745d-488c-a195-5d4472b03fad.jpeg","author":"Delegació","type":"0","location":"0","weight":318080}

També aquesta setmana, el 18 de desembre, el delegat va fer visites institucionals a l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat i a l'Escola d'Art La Industrial de Barcelona. Al Prat de Llobregat va conèixer els detalls d'un dels itineraris més destacats de l'institut, el dedicat al manteniment aeromecànic, en el qual es treballa amb avions, helicòpters i elements robotitzats. A La Industrial, l'equip directiu del centre va mostrar al delegat la varietat d'espais i estudis que aglutina en l'àmbit artístic.

4  

Imatges

El delegat Joan Borràs presideix la Taula d'Impuls de la FP a la vegueria de Barcelona.

El delegat Joan Borràs presideix la Taula d'Impuls de la FP a la vegueria de Barcelona. 473167

Visita a l'Escola d'Art La Industrial

Visita a l'Escola d'Art La Industrial 4885395

Visita a l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat

Visita a l'Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat 318080

Reunió a la Cambra de Comerç de Terrassa

Reunió a la Cambra de Comerç de Terrassa 2032768

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined