Font: www.transparencia.org.es
Les àrees d’Urbanisme, Ordenació del Territori i Obres Públiques del Govern de la Generalitat han obtingut la màxima qualificació en l’índex de transparència de les Comunitats Autònomes (INCAU) 2010, elaborat per l’ONG Transparència Internacional España, amb 100 punts enfront dels 82,8 de mitjana. L’objectiu de l’estudi és avaluar el nivell de transparència dels governs de les comunitats autònomes a partir de l’anàlisi de 5 àrees diferents, així com impulsar l’augment de la informació d’aquestes institucions a la ciutadania.
 
 Les àrees d’Urbanisme, Ordenació del Territori i Obres Públiques del Govern de la Generalitat han obtingut la màxima puntuació en la primera edició de l’índex de transparència de les comunitats autònomes (INCAU), elaborat per la ONG Transparència Internacional Espanya.
 
L’objectiu d’aquest estudi és, d’una banda, analitzar el nivell de transparència dels governs de les diferents comunitats autònomes, i de l’altra, impulsar i promoure la cultura informativa d’aquests organismes, perquè augmentin la informació adreçada als ciutadans i la societat en conjunt.
 
Concretament, en aquesta primera edició, l’INCAU ha avaluat la transparència dels governs de les 17 comunitats autònomes, mitjançant l’anàlisi contrastada de 80 indicadors integrats en 5 matèries diferents: informació sobre la comunitat autònoma, relacions amb els ciutadans i la societat, econòmica-financera, en la contractació de serveis i subministraments, i en urbanisme, ordenació de territori i obres públiques.
 
Urbanisme i obres públiques, un 100 sobre 100
 
En aquest sentit, de les 5 matèries analitzades en aquest estudi, l’àrea d’urbanisme, ordenació del territori i obres públiques, que gestiona el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha obtingut la màxima puntuació, amb un 100 sobre 100, enfront dels 82,8 punts de la mitjana de les 17 comunitats autònomes. Així, Catalunya és una de les 3 comunitats autònomes de l’Estat més transparents en aquesta àrea, juntament amb Castella i Lleó i La Rioja.

 
En el rànquing global, que integra les 5 àrees d’anàlisi, Catalunya es troba en la quarta posició, per darrera d’Andalusia, Galícia i La Rioja, amb 82,5 punts, per sobre de la mitjana, que és de 71,5 punts.
 
 
 
Més informació sobre l'actualitat del DPTOP a http://blocs.gencat.cat/ptop/

2  

Fitxers adjunts

Font: www.transparencia.org.es

Font: www.transparencia.org.es
JPG | 102

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 129