Bon dia i Bon Nadal.

Us detallem els serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat des d’ahir la tarda i fins aquest matí, per regions d’emergències.

Regió d’Emergències de Girona

Girona:

22.06 h: Carrer de la Creu, han cremat 3 contenidors i el frontal i una llum d’un turisme. 1 dotació.

01.11 h: Carrer Nou - Carrer de Cristòfol Grober. Ha cremat un contenidor. 1 dotació.

Regió d’Emergències Centre

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir l'avís a les 21.05 h d'un incendi concentrat a la teulada a la masia el Fornell a Navès, que està format per una planta baixa + 2 pisos. A l'arribada, els Bombers van haver de fer tasques d'extinció amb línia d'aigua a l'interior fins a arribar al sotateulada. A la vegada, van apagar les bigues de fusta al costat de la xemeneia i van apuntalar l'encavallada de la teulada que perillava de col·lapsar.

Més endavant, es va desmuntar la xemeneia i es va sanejar la teulada de fusta, que va quedar un 30% afectada per foc. Finalment, es va segellar la part afectada amb escuma.

Per aquest servei, es van activar 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat i diversos efectius del cos policial.

Regió d’Emergències de Lleida

Cap servei destacat

Regió d’Emergències Metropolitana Nord

Badalona:

04.34 h. Carrer de Liszt. Ha cremat un contenidor. 1 dotació.

04.54 h. Avinguda Mendelssohn. Ha cremat un contenidor. 1 dotació.

06.02 h. Plaça de la dona. Ha cremat un gronxador. 1 dotació.

Regió d’Emergències de Tarragona

A les 23.45 hores d’ahir, els Bombers de la Generalitat van rebre un avís en un edifici al carrer de la Verge de Misericòrdia de Tarragona per una filtració d’aigua i una caiguda parcial del fals sostre de la cuina i d’un bany d’un pis a un altre. Un cop vam arribar, vam trobar l’origen de la fuita, situada a l’aixeta del lavabo del pis superior al que va caure el fals sostre, i es va tallar la clau de pas. Posteriorment, es va traspassar la informació a la Guàrdia Urbana i avui l’arquitecte municipal farà una valoració dels pisos afectats.

Per aquest servei, es van activar 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat i una patrulla de la Policia Local.

Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre

Cap servei destacat

Regió d’Emergències Metropolitana Sud

A les 20.15 hores d'ahir es va activar un dispositiu de recerca, juntament amb Mossos d'Esquadra, per trobar un noi i una noia que s'havien perdut fent una ruta amb un grup d'excursionistes a prop de la masia Vinya Nova del Bruc.

Un cop vam arribar a la zona, vam confirmar que el cotxe dels desapareguts es trobava al pàrquing de la Vinya Nova i, tot seguit, un binomi va decidir buscar-los pel camí que havien fet els excursionistes d'anada. Cinc minuts més tard, van trobar al noi i la noia sans i estalvis, fet que va desactivar la sortida d'una dotació del Grup d'Actuacions Especials i del Grup Caní de Recerca.

En el servei, van treballar 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Hospitalet

23.57 h: Carrer dels Joncs. Ha cremat el motor d’un cotxe i la part davantera d’un altre turisme. 1 dotació.

01.08 h. Rambla de la Marina. Han cremat 3 contenidors. 1 dotació.

06.22 h. Ronda de la Torrassa. Han cremat 4 motocicletes i la façana i part de la planta baixa i un pis superior d’un edifici de pb+4.

Cerdanyola del Vallès, 25 de desembre de 2023

11.25 hores