Alerta PLASEQTA

Protecció Civil posa en alerta el PLASEQTA per una fuita de butadiè en una empresa del Morell

query_builder   30 desembre 2023 07:25

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en alerta el PLASEQTA per una fuita de butadiè en una empresa del Morell

Protecció Civil ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) en fase d'alerta per un incident a l'empresa Repsol Química, ubicada al Polígon Nord (El Morell). S’ha produït una fuita de butadiè en la línia de producció (avís a CECAT a les 5.35 h), i l’empresa ha explicat que hi ha començat a treballar amb els bombers del parc químic, que no hi havia cap persona ferida i tampoc hi havia afectació a l’exterior.

S’han pres mesures de la qualitat de l’aire als voltants de l’empresa, i s’ha detectat presència del producte en quantitats molt baixes i molt per sota de llindars d’afectació, tant de toxicitat com d'inflamabilitat. En aquest moment s’ha decidit posar el PLASEQTA en alerta. La fuita està controlada, tot i això es manté l’alerta fins que es resolgui.

Des del comitè tècnic del CECAT s’està fent seguiment de tots els operatius mobilitzats, mentre s’espera la resolució de l’incident. S’hi ha desplaçat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques, i s’ha activat el Grup de Control Ambiental.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined