Esrtrenes de 2024{"name":"2024/01/03/11/38/dcd57d80-eeee-4351-8f4a-75c1d5bfec6a.jpg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":329347}

Aquesta setmana s’estrenen dues pel·lícules en català als cinemes. Entre avui i divendres arriben als cinemes Els colors de l'incendi i Acusat en versió doblada i en versió subtitulada en català. El doblatge i la subtitulació d’aquestes obres té el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L’any 2023 es van doblar o subtitular en català 86 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.

Els colors de l’incendi

Basada en un best-seller de Pierre Lemaitre. A París, el 1927, Madeleine Péricourt es posa al capdavant de l'imperi financer que ha heretat després de la mort del seu pare. Però els homes que l’envolten i aconsellen conspiren per arrabassar-li tot el que té i la porten a la ruïna. En comptes de donar-se per vençuda, la Madeleine decideix plantar-los cara i lluitarà sense descans per recuperar allò que és seu i consumar una venjança en què no perdonarà ningú.

Vercine informa de la distribució de la pel·lícula a les sales següents:

  1. Cinema Casal d'Agramunt (Agramunt) VD
  2. Cinemes Girona (Barcelona) VD
  3. Screenbox Funatic (Lleida) VD i VOSC
  4. Cinema Casal Montblanquí (Montblanc) VD
  5. Teatre Municipal de Palafrugell (Palafrugell) VD
  6. Cines Axion (Reus) VD
  7. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) VD i VOSC
  8. Cinesa Parc Vallès (Terrassa) VD
  9. Espai Cultural La Lira (Tremp) VD
  10. JCA Cinemes Tarragona – Valls (Valls) VD
  11. Multicines Sucre (Vic) VD
  12. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú) VD

Acusat

Un jove és confós amb un terrorista que ha atemptat al metro. La seva imatge surt a les notícies i es converteix en l'home més buscat per la policia i més temut per la societat. Ràpidament, es desferma una veritable caça de bruixes online i el que havia de ser un cap de setmana tranquil a casa els pares es converteix en un malson i una lluita agònica per demostrar que és innocent.

Inopia Films informa de la distribució de la pel·lícula a les sales següents:

·Cinemes Amposta (Amposta) VD

  1. Cinema Boliche (Barcelona) VD
  2. Cinemes Maldà (Barcelona) VOSC
  3. Screenbox Funàtic (Lleida) VD i VOSC
  4. ACEC Cines Bages Centre (Manresa) VD
  5. ACEC Cines Olot (Olot) VD
  6. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat) VD i VOSC
  7. Odeon Multicines (Vilanova i la Geltrú) VD

Consulteu la cartellera de Cinema en català.

Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix les seves pel·lícules i sèries ja doblades al Departament, que al seu torn les fa arribar a les plataformes, gràcies a les converses que ha establert amb elles des del principi de la legislatura.

Tràiler d’‘Els colors de l’incendi’

Sales de projecció d’‘Els colors de l’incendi’

Tràiler d’‘Acusat’

Sales de projecció d’‘Acusat’