1. El Departament i l’organisme signen un conveni de col·laboració que inclou el control dels projectes que reben Fons Next Generation així com avançar en la integració social i sanitària


El Govern ha aprovat autoritzar Drets Socials a realitzar despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs, per un import total d’1.230.771 euros per atendre les despeses derivades del conveni entre el Departament i la Fundació Ticsalut i Social. El conveni té per objectiu avançar en el procés de transformació digital que té en marxa el Departament per disposar de millors eines per atendre a la ciutadania, així com en la integració social i sanitària.

Segons l’acord aprovat avui, es destinaran 530.637 euros el 2024, 450.089 el 2025 i 225.045 el 2026, més enllà dels 25.000 del 2023 a desenvolupar projectes tecnològics així com avançar en la integració del sistema d’informació social i dels sistemes de l’àmbit sanitari.

Per una banda, el conveni signat entre el departament i la Fundació Ticsalut i Social encarrega a aquest ens el control tècnic de l’execució dels projectes tecnològics subvencionats a tercers amb fons Next Generation del Departament de Drets Socials. Es tracta de més de 80 projectes que contribuiran a construir un veritable sistema català de serveis socials amb tots els actors, públics i privats. La monitorització ha de permetre evitar duplicitats i generar sinergies i economies d’escala entre els diferents projectes.

Per altra banda, i conjuntament amb el Departament de Salut, el conveni també fixa l’encàrrec a la mateixa fundació de les tasques derivades dels processos d’interrelació i interoperabilitat entre els sistemes d’informació dels departaments de Salut i Drets Socials necessaris per al desplegament de la integració social i sanitària. Entre aquestes mesures hi ha, també, al direcció del desplegament dels sistemes d’informació d’intervenció social que ha de permetre crear un entorn integral de treball dels Serveis Socials i sanitaris bàsics arreu del territori, que requerirà d’un acompanyament als ens locals i entitats del tercer sector.