Rector UB

Presa de possessió del rector de la Universitat de Barcelona

Conseller Nadal: "Ara és l'hora de la política universitària per contribuir a reflexionar sobre el present i el futur del sistema"

query_builder   15 gener 2024 16:00

event_note Nota de premsa

Presa de possessió del rector de la Universitat de Barcelona

Conseller Nadal: "Ara és l'hora de la política universitària per contribuir a reflexionar sobre el present i el futur del sistema"

·Ho ha dit avui en l’acte de presa de possessió del rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia i Olmos

Presa de possessió del rector UB{"name":"2024/01/15/13/18/23918097-dc1d-44fd-8c42-ccb11f34e440.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":186756}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha afirmat que “ara és l’hora de la política universitària, la que correspon al govern des del govern però la que correspon a les universitats des de les universitats, per contribuir a reflexionar sobre el present i el futur del sistema universitari i de recerca de Catalunya i per determinar que en el món convuls i atzarós que estem vivint se sàpiga què són, què han estat fins ara, què volen ser i on volen anar les universitats d’aquest país.”. Nadal ho ha dit avui en el transcurs de l’acte de presa de possessió del rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia i Olmos, que va ser reelegit rector en les eleccions que van tenir lloc el 4 i 5 de desembre passat. Guàrdia, que ostenta el càrrec des del gener de l’any 2021, inicia així un segon mandat de sis anys.

En la seva intervenció, el conseller Nadal ha advocat també per la simplificació de la burocràcia per “trencar amb les inèrcies existents i fer el salt necessari que demana el sistema de coneixement”. Nadal ha reblat el seu discurs dient que “la flexibilització i la simplificació són assignatures pendents, és un imperatiu, no només en el món de la universitat. Cal eliminar els obstacles per fer les coses fàcils i entenedores i que el món d’aquest país vibri amb les propostes i els projectes de les universitats”.

Per la seva banda, el rector de la UB s’ha referit als nous canvis legislatius que han d’afrontar les universitats, com ara la Llei orgànica del sistema universitari (LOSU) o la Llei de la ciència, respecte de les quals ha dit que cal “desxifrar-les en termes positius per poder créixer”. Així mateix, ha renovat el compromís de la institució amb els valors universitaris més arrelats: “Igualtat, diversitat, inclusió, llibertat, ciència com a criteri i coneixement com a argument”.

L’acte d’avui ha comptat amb la presència del rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho; de la UPC, Daniel Crespo Artiaga; la rectora de la UOC, Àngels Fitó i Bertran, i el rector de la UIC, Alfons Méndiz Noguero. Per part del Departament de Recerca i Universitats, també hi ha assistit el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès.

Joan Guàrdia i Olmos

Nascut a Barcelona l’any 1958, Joan Guàrdia i Olmos és catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia de la UB. Expert en estadística i en l’estudi sistemàtic de la conducta humana, Guàrdia ha impartit docència a la Facultat de Psicologia però també a Farmàcia, Economia i Empresa, Geografia i Història, Infermeria, Educació i Biologia. Com a investigador de l’Institut de Neurociències de la UB i de l’Institut de Sistemes Complexos (UBICS) ha realitzat recerca sobre neurociència quantitativa i computacional i ha publicat més d’una trentena de llibres i més de 260 articles científics.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined