Vacunació

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

query_builder   15 gener 2024 14:36

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

  1. Es reobren els punts de vacunació de Sabadell, Badalona i Les Franqueses i s’afegeix Mataró
La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació{"name":"2024/01/15/14/37/4a207edc-eb2d-4796-b7d3-e0a1c2312fc2.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":171054}

En la situació epidemiològica actual i davant de la crescuda de les infeccions respiratòries agudes, la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord reactiva aquesta setmana els punts de vacunació poblacional que va obrir a l’octubre a Sabadell, Badalona i Les Franqueses i n’obre un de nou a Mataró. A més, s’han reforçat agendes per assegurar cites disponibles per vacunar-se contra la grip i la COVID-19 als Centres d’Atenció Primària (CAP).

Després d’un inici de campanya en què es va prioritzar la població de 60 anys o més i les persones amb factors de risc, ara mateix la vacunació està oberta a tothom. Qualsevol persona pot demanar cita telemàticament a través de La Meva Salut o del web citasalut.cat per vacunar-se al CAP o a un punt de vacunació. També pot sol·licitar hora directament al CAP o aprofitar alguna visita ja programada per demanar les vacunes.

En el cas dels punts de vacunació, combinaran una franja horària amb cita prèvia i una altra sense cita, per donar el màxim de facilitats a la ciutadania.

Aquests són els horaris d’obertura:

  1. Sabadell. CAP Sant Fèlix. Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16 a 17h sense cita i de 17 a 19.30h amb cita.
  2. Badalona CAP Doctor Robert. Dimecres i divendres de 9.30 a 12 amb cita i de 12 a 14h sense cita.
  3. Les Franqueses CAP Corró d’Avall. Dilluns i dimecres de 15.30 a 17h amb cita i de 17 a 19.30h sense cita.
  4. Mataró. CAP Gatassa. Dimarts de 15 a 17h amb cita i de 17 a 19.30h sense cita. I dijous de 9 a 12h amb cita i de 12 a 14h sense cita.

Davant l’onada ascendent de la grip i l’increment d’ingressos amb COVID-19 a hospitals i UCI, la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord fa una crida a la vacunació per evitar casos greus de grip i COVID-19. Es recomana especialment la immunització dels col·lectius més vulnerables com són les persones de 60 anys o més i les persones menors de 60 anys amb factors de risc.

Junt amb la vacunació, aquestes altres mesures també ajuden a prevenir la transmissió d’infeccions respiratòries:

  1. Rentar-se les mans adequadament i sovint.
  2. Tapar-se el nas i la boca amb un mocador d'un sol ús en esternudar o tossir, i llençar-lo després a les escombraries.
  3. Ventilar els espais tancats.
  4. Usar mascareta si es tenen símptomes i seguir les recomanacions d’ús de mascaretes vigents, especialment si es preveu tenir contacte amb persones vulnerables i per accedir als centres sanitaris.
  5. Limitar els contactes o quedar-se a casa si la persona es troba malament i consultar amb un professional sanitari si es tracta de persones grans o amb patologia crònica, o si l’evolució de la situació és dolenta.

1  

Imatges

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació

La Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord intensifica la campanya de vacunació 171054

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined