Una imatge del programa

Es busquen joves talents que vulguin dedicar-se a les ciències agroalimentàries i forestals

query_builder   18 gener 2024 12:20

event_note Nota de premsa

Es busquen joves talents que vulguin dedicar-se a les ciències agroalimentàries i forestals

  1. El Departament d’Acció Climàtica, juntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, han engegat un programa per despertar vocacions científiques i tecnològiques perquè el jovent segueixi estudis vinculats a les ciències agroalimentàries, especialment a les escoles agràries
  2. La iniciativa s’inicia com a projecte pilot aquest curs 2023-2024 a 5 instituts lleidatans i del Pirineu amb alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat
Imatge del taller{"name":"2024/01/18/12/11/85bb699f-026c-4944-a110-52bab8ffc494.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":243825}

El Departamentd’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) impulsen, aquest curs 2023-2024, el programa educatiu Joves Talents Científics-Agricultura, que fomentarà que joves de batxillerat i 4t d’ESO lleidatans segueixin estudis en ciències agroalimentàries, especialment a les escoles agràries. La iniciativa s’inicia enguany com a projecte pilot a 5 instituts de les comarques lleidatanes i del Pirineu (la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà) en els quals 5 investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) impartiran sessions teòriques i realitzaran tallers experimentals.

El programa es planteja millorar el coneixement de l’alumnat sobre les àrees específiques de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques vinculades amb les ciències agroalimentàries. Joves Talents Científics-Agricultura aplica una fórmula didàctica original i inèdita: s’incorporen joves científics i científiques a les escoles i instituts que treballen mà a mà amb els docents. Entre tots dos, conceben i duen a terme col·laborativament activitats a classe que mostren els continguts científics de manera clara i atractiva per motivar l’interès per les ciències agroalimentàries.

Cada investigador impartirà, a l’institut assignat, una sessió teòrica combinada amb un taller pràctic experimental sobre àrees específiques vinculades a les ciències agroalimentàries (biotecnologia alimentària, microorganismes del sòl en agricultura, etc.), aplicant el mètode científic. El programa inclou també visites posteriors als centres de recerca de procedència dels investigadors i les investigadores (3 homes i 2 dones).

Al final d’aquests tallers, les directores de les Escoles Agràries del Pallars i Alfarràs explicaran el funcionament dels seus centres com a possibles llocs on aquests joves poden dur a terme aquests estudis. La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, disposa d’una xarxa de 15 centres formatius amb especialitzacions diverses i situats en diferents punts del territori català. Aquests centres públics gestionats pel Servei de Formació Agrària (SFA) tenen la missió de professionalitzar el sector agropecuari, alimentari i forestal mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.

2  

Imatges

L'Institut de Ponts és un dels centres on es desenvolupa aquesta iniciativa

L'Institut de Ponts és un dels centres on es desenvolupa aquesta iniciativa 243825

El programa vol fomentar els estudis en ciències agroalimentàries

El programa vol fomentar els estudis en ciències agroalimentàries 249716

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined