DACC

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya aborda conjuntament la situació de sequera amb el sector

query_builder   17 gener 2024 14:50

event_note Nota de premsa

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya aborda conjuntament la situació de sequera amb el sector

  1. El secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Carmel Mòdol, ha manifestat que "amb la constitució de la Taula de la Indústria Agroalimentària es dona resposta a una mancança històrica d'interlocució amb el sector industrial més important de Catalunya i que és estratègic per al desenvolupament econòmic del país".
DACC{"name":"2024/01/17/14/48/9582225a-db3c-4fb0-a14e-df9f28f5f9e8.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":272198}

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària ha permès abordar conjuntament l’actual situació de sequera entre el sector i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’objectiu de la Taula és crear un espai de debat i que aquesta esdevingui l’òrgan principal d’interlocució entre el Departament i la indústria agroalimentària del país per abordar les seves necessitats.

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, acompanyat pel director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha manifestat que “amb la constitució de la Taula es dona resposta a una mancança històrica d'interlocució amb el sector industrial més important de Catalunya i que és estratègic per al desenvolupament econòmic del país”.

En el context actual de sequera es preveu, si les previsions meteorològiques no canvien, que la conca del sistema Ter-Llobregat també entraria en la fase d’emergència, tal com preveu el Pla Especial de Sequera. Això suposaria que, en el cas de la indústria, inclosa l'agroalimentària, caldria reduir el consum d’aigua un 25%.

Des de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries del Departament s’han definit una sèrie d’actuacions per fer front a aquesta situació com, per exemple, la celebració d’aquesta primera convocatòria de la Taula per tal de debatre conjuntament les mesures que pot aplicar la indústria per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua.

"Uns dels primers temes que s'han volgut abordar és la situació actual a causa de la sequera i l'entrada en emergència, tenint en compte que les restriccions d'aigua afectaran tant els processos productius com en alguns casos a la composició del mateix producte. En aquest sentit, s'han comentat les mesures que el Departament està desenvolupant per ajudar a les indústries per fer front a aquesta situació i de les que s'anirà fent un seguimenta travésd'un grup de treball creat per la Taula", ha manifestat el secretari d'Alimentació.

Durant aquesta primera sessió, s'ha constituït la Taula de forma oficial i s'ha definit la governança i el seu funcionament amb la finalitat que totes les indústries agroalimentàries de Catalunya i les diferents administracions competents, puguin tractar els reptes i les problemàtiques comunes, des d'un enfocament integral i transversal, i amb la voluntat d'esdevenir el punt de trobada de referència del sector.

Composició de la Taula

La Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya està formada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i per les organitzacions representatives dels diferents subsectors de la indústria agroalimentària: Federació Empresarial de Carn i de les Indústries Càrnies (FECIC), Associació Empresarial Càrnica (ANAFRIC), Associació d'Elaboradors de Cava (AECAVA), Associació Vinícola Catalana (AVC), Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AFRUCAT), PIMEC, Federació de Cooperatives Agràries de Ctalunya (FCAC), Institut de la Llet i gremis d’artesans.

2  

Imatges

Primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya celebrada als serveis centrals del Departament.

Primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya celebrada als serveis centrals del Departament. 252779

Primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya celebrada als serveis centrals del Departament.

Primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya celebrada als serveis centrals del Departament. 272198

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined