Barri

El Govern prorroga el Pla de transformació del barri de La Mina fins el 2015

query_builder   23 novembre 2010 15:11

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga el Pla de transformació del barri de La Mina fins el 2015

  • La Generalitat destinarà 8,7 milions d’euros més per enllestir la millora del barri
  • L’objectiu és seguir impulsant la millora del barri a través d’actuacions socials, laborals, urbanístiques, d’habitatge i seguretat pública
 
El Govern ha acordat prorrogar fins el 2015 el Pla de transformació del barri de La Mina. L’objectiu és impulsar la millora del barri a través d’actuacions socials, laborals, urbanístiques, d’habitatge i seguretat pública. El Pla va ser aprovat el 2002 el Consorci de La Mina, un organisme integrat per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.
 
El Pla de transformació del barri de La Mina s’havia d’enllestir a finals d’aquest any. Però, la necessitat d’ampliar algunes de les actuacions programades ha obligat a prorrogar la vigència fins el 31 de desembre de 2015.
 
En aquest sentit, el Govern també ha aprovat destinar 8,7 milions d’euros més durant aquests 5 anys per proseguir amb les actuacions de millora del barri. Aquests diners els aportaran quatre Departaments:
 
  • Política Territorial i Obres Públiques:       4 milions
  • Treball:                                                     1.989.359,74 euros
  • Acció Social i Ciutadania:                         1.764.988,04 euros
  • Medi Ambient i Habitatge:                         1 milió
 
A banda d’aquesta aportació, les altres tres administracions consorciades hi destinaran 10,7 milions d’euros més.
Les actuacions que es duran a terme en aquests cinc anys estan incloses dins el Pla d’Acció Social dissenyat i giren al voltant dels següents eixos:
  • Desenvolupament econòmic i del treball. Programes per oferir noves oportunitats de feina i mantenir els serveis de conciliació de la vida familiar i laboral. Insistir en la formació, capacitació i accès al mercat de treball, potenciar el comerç local dins el Pla de Dinamització Comercial i donar suport als emprenedors en la creació de negocis.
  • Conviència, civisme i suport social i educatiu. S’impulsen programes educatius i es treballa la prevenció de conflictes així com el respecte a l’espai públic. Es fomentarà el dinamisme del teixit social i associatiu.
  • Desenvolupament comunitari i participatiu. Fomentar la corresponsabilitat i el compromís general, especialment del teixit associatiu, econòmic i dels agents socials per tenir un barri millor.
 
Altres actuacions de la darrera fase del Pla de transformació de la Mina seran el lliurament dels pisos de protecció oficial a les famílies beneficiàries. També s’enllestiran les obres de construcció de nous equipaments, entre ells una escola bressol i una residència per a la gent gran.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined