Cítrics

El Govern destina 18 milions d'euros per impulsar el Contracte Global d'Explotació

query_builder   23 novembre 2010 13:31

event_note Nota de premsa

El Govern destina 18 milions d'euros per impulsar el Contracte Global d'Explotació

  • El Govern també ha acordat incentivar la reconversió de plantacions de cítrics amb 400.000 euros
 
El Govern ha acordat destinar 18 milions d’euros per impulsar el Contracte Global d’Explotació durant el període 2011-2012, amb l’objectiu de fomentar la competitivitat del sector agrícola i forestal, millorar el medi ambient, així com la diversificació econòmica a les zones rurals. D’aquests 18 milions, 5,5 es destinaran al primer any i 12,5 per al 2012.
 
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera prioritari fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció al medi ambient, fet pel qual ha iniciat la tramitació de la publicació d’Ordre de les bases reguladores i de convocatòria dels ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE), per a l’any 2011.
 
Reconversió de cítrics

Amb l’objectiu d’atendre el màxim nombre de sol·licituds d’ajuts i superfícies de la reconversió de plantacions de cítrics, el Govern també ha destinat 400.000 euros a la convocatòria 2011.
 
Aquesta mesura pretén combatre la pèrdua de competitivitat dels citricultors que ve donada per certs desajustaments en el calendari d’oferta de diverses espècies de cítrics i per la manca d’una acceptació desitjable per part dels consumidors de la qualitat de determinades varietats, fet que incideix en el preu que perceben els productors. Gràcies a la reconversió, el sector pot impulsar l’arrencada i nova plantació amb una varietat més adequada, o bé l’empelt sobre la plantació existent, així com inversions complementàries per a la millora de les instal·lacions de reg en les parcel·les objecte de reconversió. Aquest règim d’ajuts exigeix tenir aprovades les actuacions a realitzar dins del pla de reconversió corresponent.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined