Nicolas Bessone, fiscal del Tribunal Judicial de Marsella, farà una roda de premsa el dilluns 22 de gener del 2024 a les 15 hores després de la detenció de 13 persones com a presumptes implicades en el doble homicidi ocorregut el 3 de maig del 2023 a Salou. La roda de premsa comptarà amb la presència del comissari general Yann Sourisseau, cap de l'Oficina Central per a la Lluita contra el Crim Organitzat (OCLCO), Philippe FRIZON, cap del SIPJ de Marsella, i l’intendent Juan Carlos GRANJA FIGUERAS, sotscap de la Comissaria General d'Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Com a recordatori, el 3 de maig del 2023, dos ciutadans francesos coneguts per la policia i la justícia per tràfic de drogues a Marsella van ser assassinats a Salou. Donada la vinculació de les víctimes amb bandes de narcotraficants a Marsella, es va dur a terme una investigació conjunta per part de les autoritats judicials franceses i espanyoles. Les detencions efectuades aquesta setmana són fruit de l'excel·lent col·laboració en la complexa i meticulosa investigació duta a terme per l’OCLCO, la Brigada Penal de la PJ de Marsella i els Mossos d’Esquadra sota la direcció dels Jutjats d'Instrucció de Marsella (JIRS) i Tarragona. Els detinguts estan afiliats a l'organització criminal "DZ Mafia", amb seu a Marsella.

La roda de premsa tindrà lloc a la Sala Biblioteca (sala 530) del Tribunal Judicial de Marsella, 6 rue Joseph AUTRAN, 13 006 Marsella.

El contingut d’aquesta convocatòria queda embargat a l’inici de la roda de premsa el proper dilluns

L’Oficina de Comunicació activarà un servei de transport per als mitjans que estiguin interessats per acudir a la roda de premsa. Atès que no podem garantir el transport per a tothom, els primers que s’acreditin tindran la possibilitat d’utilitzar aquest servei.

Els mitjans interessats s’han d’acreditar necessàriament abans de les 16 hores d’avui divendres mitjançant un correu electrònic a comunicacio.mossos@gencat.cat. Al correu hi hauran de constar les dades següents:

Nom i cognoms

DNI

Mitjà de comunicació


Oficina de Comunicació

Barcelona, 19 de gener 2024