L'Institut Ermessenda de Girona tindrà una sola seu a partir del curs vinent

query_builder   19 gener 2024 16:25

event_note Nota de premsa

L'Institut Ermessenda de Girona tindrà una sola seu a partir del curs vinent

  1. Està previst que tot l’alumnat comenci el nou curs escolar a l’actual seu de Can Prunell
  2. La decisió, que ha prioritzat qüestions educatives, s’ha pres per la impossibilitat administrativa de seguir afrontant el lloguer de les instal·lacions del Casal Bisbe Cartañà

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Girona han acordat que l’Institut Ermessenda de Girona s’unifiqui en una sola seu a partir del curs vinent.

La decisió s’ha pres donada la impossibilitat administrativa de continuar afrontant el lloguer de la seu de l’Institut Ermessenda de la ciutat, ubicada a l’edifici propietat del Bisbat de Girona (Casal Bisbe Cartañà, del C. Antic Roca, 38).

Des del primer moment, les dues administracions han treballat conjuntament per resoldre la necessitat del canvi d’ubicació posant sempre en primer terme les qüestions educatives.

Després d’avaluar diverses possibles sortides, s’ha arribat a l’acord que el millor des del punt de vista educatiu és unificar en una sola seu les instal·lacions de l’institut. El Departament d’Educació durà a terme les obres i habilitarà els mòduls prefabricats necessaris a la seu actual de Can Prunell per poder tenir els espais per acollir a tot l’alumnat d’ESO i de Batxillerat del centre.

Per la seva banda, l’Ajuntament posarà a disposició més superfície de solar per poder comptar amb els espais necessaris per dur a terme totes les activitats escolars pròpies d’un centre educatiu de secundària de quatre línies d’ESO i dues de Batxillerat, incloent-hi les zones d’esbarjo.

Des d’ara fins a l’inici del curs 24-25 es duran a terme les actuacions pertinents per poder realitzar el canvi al setembre, de tal manera que es pugui iniciar el curs amb tot l’institut a Can Prunell.

Aquesta és una solució provisional mentre es construeix el nou institut. El passat mes de desembre el Departament d’Educació ja va licitar la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres del nou institut, i l’Ajuntament continua treballant per fer efectiva la cessió del terreny on s’ha d’ubicar el centre educatiu el més aviat possible.

El director dels Serveis Territorials d’Educació, Adam Manyé, ha afirmat que “Entenem la preocupació de la comunitat escolar que té la seu al Bisbe Cartañà, però de les opcions que teníem sobre la taula, la que hem acordat té una vessant positiva en el sentit que tenir una sola seu facilita dur a terme les activitats escolars i la cohesió i el funcionament de centre. Per altra banda, no hem d’oblidar que aquesta ubicació és provisional i durant les pròximes setmanes esperem tenir el nom de l’empresa que tindrà l’encàrrec del disseny del projecte de la seu definitiva de l’institut”.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila, ha assenyalat que “som plenament conscients que tots els canvis comporten dificultats, però estem convençuts que tenir una sola seu facilitarà l’activitat lectiva i la cohesió entre l’alumnat. Des de l’Ajuntament volem minimitzar els possibles efectes negatius d’aquest trasllat i ja estem treballant amb totes les àrees implicades per facilitar la mobilitat cap a la seu unificada”. Des de l’Ajuntament de Girona s’està treballant per reforçar i adequar les línies d’autobús que porten a Can Prunell, que són l'L1, L2 i L10.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined