El Govern aprova la creació de la Fundació Centre d'Excel·lència per a la Formació de Professionals d'Automoció

El Govern aprova la creació de la Fundació Centre d'Excel·lència per a la Formació de Professionals d'Automoció

query_builder   23 novembre 2010 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de la Fundació Centre d'Excel·lència per a la Formació de Professionals d'Automoció

  • El nou centre. que s’ubicarà a Martorell, formarà prop de 18.000 persones l’any
  • El nou equipament contribuirà a augmentar la competitivitat de les empreses, l’ocupabilitat de les persones i posarà èmfasi en el desenvolupament del sector, en especial en tecnologies relacionades amb el cotxe elèctric
 
El Govern ha aprovat avui la creació de la Fundació Centre d’Excel·lència per a la Formació de Professionals d’Automoció. La nova fundació es constitueix amb una aportació inicial de 20.000 euros per part de la Generalitat. La seva finalitat és la de contribuir al desenvolupament dels professionals i de les empreses de l’automoció i altres sectors relacionats. Els Estatuts de la Fundació preveuen també la participació de les principals empreses del sector i dels agents econòmics i socials.
 
El nou Centre, que començarà a impartir els cursos el 2012 per unes 18.000 persones l’any, és una iniciativa del Govern per a contribuir a cobrir els requeriments de formació de les persones segons les necessitats de les empreses. En el futur, el nou equipament s’incorporarà al marc del programa FPCAT.

La construcció del nou centre començarà properament, un cop ja publicada la licitació de GISA el passat 11 de novembre, i està previst que duri al voltant de 18 mesos. El pressupost és de 16 milions d’euros (10 milions aportats pel Govern de la Generalitat i 6 milions pel Govern de l’Estat).
 
L’ajuntament de Martorell ha cedit gratuïtament el terreny de 17.595 metres quadrats per a la construcció del nou equipament, que estarà situat molt a prop de la companyia automobilística SEAT i d’altres empreses de components d’automoció.
 
Suport del Govern al sector de l’Automoció

El nou Centre d’Excel·lència per a la Formació de Professionals d’Automoció és un exemple de l’aposta del Govern per la formació de qualitat dels treballadors que contribueixi a augmentar la seva ocupabilitat i la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu, oferirà formació especialitzada i ajustada a les necessitats de les empreses del sector, que viu un moment de grans canvis tècnics i productius.
undefined
undefined
undefined
undefined