Ajuts ACA

El Departament de Recerca i Universitats destina 98.000 euros a ajuts per a l'estudiantat universitari de centres adscrits

query_builder   25 gener 2024 10:34

event_note Nota de premsa

El Departament de Recerca i Universitats destina 98.000 euros a ajuts per a l'estudiantat universitari de centres adscrits

  1. L'objectiu és compensar parcialment la diferència de preu de la matrícula d'aquests centres docents, que és superior al de les universitats públiques
Ajuts ACA{"name":"2024/01/25/10/22/f89b6ef0-e177-4fd7-b593-cd0ab13f5b5f.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":3329592}

El Departament de Recerca i Universitats ha obert la convocatòria dels ajuts a l'estudiantat universitari de centres adscrits (ACA), destinant-hi 98.000 euros. Els ajuts ACA s'adrecen a estudiants que cursen estudis oficials de grau en centres docents adscrits de titularitat pública, on el preu del crèdit que paga l'estudiant és superior al que fixa el decret de preus per a les universitats públiques i la Universitat Oberta de Catalunya.

Aquesta convocatòria, que és compatible amb la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació i Formació Professional, té per objectiu contribuir a cobrir part de les despeses de la matrícula universitària en els centres adscrits següents:

  1. Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau de Barcelona, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
  2. Escola Massana. Centre d'Art i Disseny, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
  3. Centre Universitari TecnoCampus, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.
  4. Escola Superior d'Infermeria del Mar de Barcelona, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.
  5. Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'import dels ajuts depèn dels requisits acadèmics i econòmics de cada sol·licitant i del nombre d'ajuts concedits; que en la convocatòria del curs passat, amb un pressupost de 97.000 euros, van ser 404.

La sol·licitud, que s’ha de fer per mitjà de la web de l'Agència de Gestió d’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), estarà oberta fins al 22 de febrer, a les 14.00 hores.

Afavorir l'equitat en l’accés a la universitat

Aquests ajuts s'emmarquen en la política per afavorir l'equitat en l'accés a la universitat que en els darrers set anys ha permès reduir en fins a 2.000 euros el preu públic que paga anualment cada estudiant i que aquest curs 2023-2024 s'ha vist ampliada amb noves rebaixes i exempcions.

La informació sobre totes les beques i ajuts que s'atorguen a l’estudiantat universitari del sistema català es pot consultar a Canal Universitats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined