cme

Els Mossos d'Esquadra i el Servicio de Vigilancia Aduanera de l'Agència Tributària frustren un desembarcament d'haixix a una cala del Cap de Creus

query_builder   26 gener 2024 09:29

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra i el Servicio de Vigilancia Aduanera de l'Agència Tributària frustren un desembarcament d'haixix a una cala del Cap de Creus

  1. S'han intervingut 3’5 tones d'haixix, diversos vehicles destinats al transport, i més de 2000 litres de combustible per proveir l'embarcació per tornar al seu punt d'origen
  2. La vigilància proactiva contra el tràfic de drogues i el contraban i la ràpida coordinació d’ambdós cossos ha estat clau per dur a terme aquesta acció operativa sobrevinguda


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, conjuntament amb el Servicio de Vigilancia Aduanera de l’Agència Tributària van interceptar el dia 23 de gener un desembarcament d’haixix que s'acabava de produir a una cala de la zona del Cap de Creus. Fruit de la coordinació i cooperació policial, s'han intervingut 3’5 tones d'haixix, així com dues furgonetes i dos vehicles, i 100 bidons amb més de 2000 litres de combustible.

Sobre les 21.10 hores un dels helicòpters del servei de Vigilància Duanera, en el marc de les seves funcions de lluita i repressió contra el tràfic de drogues i el contraban, van detectar una embarcació semirígida que navegava cap a la Cala Culip, una petita platja situada al nord del Cap de Creus, que en aquesta època de l'any és poc freqüentada tant per turistes, com per oriünds de la zona.

La vigilància aèria sobre la goma i la seva adreça de navegació va permetre comprovar que a la zona d’influència de la Cala es trobaven estacionats diferents vehicles i furgonetes, així com la presència d'un grup de persones que es trobaven en actitud d'espera.

Davant la possibilitat que s'anés a produir un desembarcament de droga en aquest punt del litoral es va coordinar una actuació operativa conjunta entre els dos cossos, per la qual cosa es van activar nombroses patrulles a fi de realitzar els esbrinaments corresponents en aquest lloc.

Els investigats van fugir en detectar el dispositiu policial, alguns en l'embarcació i altres camp a través, deixant al seu pas abandonats dos vehicles i diferents estris personals.

Un cop al lloc, els indicatius d’ambdós cossos van localitzar abandonada una furgoneta de grans dimensions que s'havia accidentat mentre tractava de sortir del camí que condueix a aquesta cala. A l’interior hi contenia diversos fardells d’arpillera de diferents dimensions. També van localitzar més fardells al costat de les escales de la mateixa cala, i a peu de platja uns 100 bidons amb combustible, per a proveir a l'embarcació que transportava la droga i així aquesta pogués tornar al seu punt d'origen.

Els efectius policials van mantenir el dispositiu fins a altes hores de la matinada per a assegurar i retirar la droga interceptada, els vehicles abandonats i localitzar i detenir els presumptes autors dels fets descrits.

Es continuen les indagacions per a identificar i detenir les persones implicades de la partida de droga interceptat.

Els investigadors han posat els fets en coneixement del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 26 de gener de 2024

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined