⦁ El titular d’Empresa i Treball visita avui aquestes dues empreses beneficiàries dels ajuts per a noves inversions industrials a la vegueria de Tarragona

⦁ La Generalitat de Catalunya hi ha destinat 1,7 milions d’euros a la vegueria de Tarragona i s’han beneficiat 8 empreses que creen i mantenen 445 llocs de treball

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “Indústries Preciber de Reus i Esinsa de Tarragona són exemples de projectes que ens ajudaran a reindustrialitzar Catalunya”. El conseller ha fet aquestes declaracions durant la visita avui a aquestes dues empreses, beneficiàries dels ajuts per a noves inversions industrials a la vegueria de Tarragona.

El titular del Departament ha recordat que l’objectiu del Govern és la “reindustrialització del país amb una indústria moderna, d’alt valor afegit, que genera llocs de treball de qualitat i arrelada al territori”. Torrent ha valorat els beneficis d’aquests projectes que són “un guany pel conjunt del país, ja que contribueixen a crear treball de qualitat, a enfortir el teixit productiu, a la transició verda i a l’equilibri territorial”.

El projecte d’inversió d’Indústries Preciber consisteix en l'ampliació de la seva capacitat productiva en els següents eixos: inversió en l'ampliació de la superfície productiva amb una nova nau, en nous equips productius, principalment torns, i en la contractació de 26 nous treballadors. La inversió global és de set milions d’euros i el Departament els ha atorgat 500.000 euros en aquesta línia d’ajuts.

Pel que fa a Esinsa, el projecte d’inversió consisteix a impulsar el creixement de la societat fent el salt de distribuïdor a fabricant. Aquesta inversió està focalitzada principalment en la substitució de maquinària obsoleta i la incorporació de noves línies de producció que faran que l’empresa sigui més competitiva i puntera en tecnologia. La inversió global és de més de dos milions d’euros i el Departament els ha atorgat 114.922 euros en aquesta línia d’ajuts.

Un total d’1,7 milions d’euros a la vegueria de Tarragona

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Treball, ha destinat un total d'1,7 milions d’euros en ajuts per a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials a la vegueria de Tarragona. Aquests ajuts permetran mobilitzar una inversió total de 9,4 milions d’euros a la vegueria.

En total s’han beneficiat 8 empreses, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 356 llocs de treball i en crearan 89 de nous.

Aquestes inversions han de ser tractores en la cadena de valor de l’activitat, d’acord amb els objectius del Pacte Nacional per a la Indústria i especialment en els àmbits de la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la digitalització dels processos productius.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

⦁ Twitter: @empresacat | ⦁ @treballcat