1. El conseller Campuzano ha encapçalat la reunió al Palau de la Generalitat
La reunió del Comitè Interdepartamental.{"name":"2024/01/31/17/07/b2d3b458-ba54-44dd-8d68-7036dd5a0925.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":"174949"}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha encapçalat avui la reunió del Comitè Interdepartamental per a l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.

Es tracta del comitè encarregat d’establir les línies generals de l’Estratègia, fomentar la col·laboració i coordinació entre els diferents departaments, avaluar els recursos i pressupostos i monitorar i avaluar el progrés de l’Estratègia.

La reunió l’ha presidit el conseller de Drets Socials i hi han assistit representants dels Departaments de Presidència; Empresa i Treball; Economia i Hisenda; Igualtat i Feminismes; Educació; Territori; Salut; Cultura; Justícia, Drets i Memòria, que formen el comitè.

A Catalunya, 436.400 nens, nenes i adolescents (el 31,7% del total d’infants catalans) viuen en situació de risc de pobresa o exclusió social. Per combatre aquesta situació el Govern va aprovar la tardor passada impulsar el disseny, l’elaboració i l’execució de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya.

Amb aquesta estratègia el Govern vol trencar el cicle intergeneracional de pobresa i exclusió social que pateixen els nens, nenes, adolescents a Catalunya, a través de la millora de les prestacions i de la garantia de serveis essencials clau lluitant contra la pobresa infantil i juvenil i promovent la igualtat d’oportunitats. La iniciativa vol actuar des de la urgència, però amb una visió a llarg termini un desplegament complet fins l’any 2030.

El passat 10 de gener ja es va constituir el Comitè Assessor format per entitats reconegudes, experts i observadors, encarregat d’assessorar en l’elaboració, implementació i avaluació de l’Estratègia i traslladar-ho al Comitè Interdepartamental.

1  

Imatges

La reunió del Comitè Interdepartamental.

La reunió del Comitè Interdepartamental. 174949