DACC

La Taula Agrària acorda un cinquè paquet d'ajuts directes del Govern al sector de l'olivera de 7 milions d'euros per pal·liar els efectes de la sequera

query_builder   9 febrer 2024 14:47

event_note Nota de premsa

La Taula Agrària acorda un cinquè paquet d'ajuts directes del Govern al sector de l'olivera de 7 milions d'euros per pal·liar els efectes de la sequera

  1. El Govern posa 168 milions d’euros en ajuts a disposició del primer sector. La proporció d’ajut que ha fet aquest Govern és inigualable en tot el nostre entorn. No hi ha ningú que hagi fet el que ha fet aquest Govern. I com ho ha fet, de la mà del sector primari, amb consens i diàleg a través de la Taula Agrària”, ha manifestat el conseller
DACC{"name":"2024/02/09/11/14/89a49c07-35f2-4367-9f20-1f65ce737abb.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":118074}

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, ha anunciat avui un cinquè paquet d’ajuts directes de 7 milions d’euros al sector de l’olivera, per pal·liar els efectes de la sequera que està patint Catalunya. Aquest cinquè paquet suposa que els ajuts que ha destinat el Govern de la Generalitat de Catalunya al sector primari durant el darrer any hagi estat de 168 milions d’euros.

El conseller ha informat que l’acord amb el sector s’ha tancat amb un ajut de 170 €/ha en oliveres de secà a tot Catalunya i de 240 €/ha per a les oliveres en regadiu de les comunitats de regants de Riudecanyes, Margalef i Guiamets.

La superfície màxima auxiliable serà de 70 ha pels professionals i de 15 ha pels no professionals i la superfície mínima auxiliable serà d'1 ha pels professionals i de 5 ha pels no professionals.

El Govern posa 168 milions d’euros en ajuts a disposició del primer sector. La proporció d’ajut que ha fet aquest Govern és inigualable en tot el nostre entorn. No hi ha ningú que hagi fet el que ha fet aquest Govern. I com ho ha fet, de la mà del sector primari, amb consens i diàleg a través de la Taula Agrària”, ha manifestat el conseller Mascort.

El sector agrari de Catalunya ja ha cobrat aproximadament uns 67 milions d’euros d’aquests ajuts que s’han anat concretant durant els darrers mesos, i 87 més ja estan en tramitació.

Seguiment i suport

El Govern ha treballat conjuntament amb les agrupacions agràries tots els paquets d’aquests ajuts per ajudar el sector a minimitzar l’impacte econòmic que ha suposat la manca d’aigua durant aquesta campanya a causa de la sequera. Des del Departament d’Acció Climàtica, s’ha fet un seguiment setmanal mitjançant una xarxa formada per les oficines comarcals i els serveis territorials del Departament, amb l’objectiu de conèixer les afectacions que ha anat provocant la sequera sobre el sector agrari de Catalunya.

2  

Imatges

Un moment de la Taula Agrària celebrada al Departament d'Acció Climàtica

Un moment de la Taula Agrària celebrada al Departament d'Acció Climàtica 118074

Un moment de la Taula Agrària celebrada al Departament d'Acció Climàtica

Un moment de la Taula Agrària celebrada al Departament d'Acció Climàtica 82504

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined