Foto

Elena destaca des de París la relació cada cop més intensa amb la policia francesa en la lluita contra el narcotràfic

query_builder   15 febrer 2024 13:36

event_note Nota de premsa

Elena destaca des de París la relació cada cop més intensa amb la policia francesa en la lluita contra el narcotràfic

El conseller s’ha reunit durant dos dies a la capital francesa amb diversos càrrecs del Ministeri d’Interior, l’Assemblea Nacional i el Senat

Elena ha destacat “l’alt interès” del govern francès en les polítiques de feminització del Govern


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha fet una visita institucional a París on ha mantingut diferents trobades amb representants del ministeri de l’Interior, de l'Assemblea Nacional i el Senat, entre d’altres.

El conseller ha comparegut aquest migdia en roda de premsa des de l’Institut d’Alts estudis del Ministeri de l’Interior, i ha explicat que aquest viatge té com a objectiu “compartir necessitats, inquietuds, informació i experiències amb un país fronterer amb el qual compartim els mateixos riscos”. “És positiu que hi hagi una col·laboració, una bona entesa, un diàleg i un contacte permanent”, ha afegit.

En aquest sentit, Elena ha afirmat que “s’han abordat qüestions vinculades amb la lluita contra el narcotràfic i també sobre l’enduriment de les penes respecte a la comercialització i producció de marihuana”, i ha destacat la relació cada cop més intensa entre Catalunya i França en l’àmbit policial. “Hem tractat sobre els avenços en el marc legislatiu i les preocupacions i intencions de futur que té França en aquest àmbit”, ha manifestat el conseller.

El titular d’Interior ha destacat també “s’ha arribat al compromís de mantenir un diàleg permanent i un intercanvi d’informació sobre la prevenció de l’extremisme, la radicalització, la delinqüència i els grups violents com a prioritat pel que fa a la seguretat al conjunt d’Europa”.

En les diferents trobades mantingudes, el conseller ha explicat “el funcionament del model policial de la Policia de la Generalitat i l’aposta per la feminització en el cos, la qual ha despertat molt d’interès” ha afirmat.

Finalment, Elena ha recordat que els Mossos d’Esquadra són “una policia integral a Catalunya en període de creixement tant pel que fa a efectius, tecnologia i pel que fa a les seves competències, també les transfrontereres”, ha reiterat.

Abans de la roda de premsa, el conseller ha visitat els espais de formació de l’Institut d’Alts Estudis del Ministeri de l’Interior, acompanyat del director d’Estratègia de Riscos i Relacions Internacionals, Sylvain Renier, i la cap del departament de Promoció Internacional de l’Institut, Léa Durand.

Al llarg del dia d’ahir Elena, va mantenir diferents reunions de treball. Al matí es va trobar amb la directora de la Cooperació Internacional de Seguretat del Ministeri de l’Interior francès, Sophie Hatt, amb qui van abordar les relacions entre la policia francesa i els Mossos d’Esquadra així com polítiques de feminització dels cossos de seguretat. Posteriorment, amb responsables de la Policia Judicial del mateix Ministeri, Christian Sainte.

Elena es va reunir també amb membres de les dues cambres legislatives franceses. D’una banda, amb el president de la Comissió de Lleis de l’Assemblea Nacional, Sacha Houlié, i més tard amb el vicepresident del Senat, Loïc Hervé.

Per últim, el titular d’Interior va mantenir també una trobada amb el secretari general del Comitè Interministerial de la Prevenció de la Delinqüència i la Radicalització, Etienne Apire, amb qui van compartir estratègies i bones pràctiques en la prevenció de la radicalització.

Elena ha estat acompanyat durant tot el viatge de la delegada del Govern a França, Eva Doya, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i la cap del gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals, Alba Alfageme.







3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 307858

Foto 3

Foto 3 302765

Foto 2

Foto 2 187593

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined