Una paret del costat de la Torre dels Procuradors dels Antics Jutjats de Manresa col·lapsa sense danys personals

query_builder   16 febrer 2024 15:47

event_note Nota de premsa

Una paret del costat de la Torre dels Procuradors dels Antics Jutjats de Manresa col·lapsa sense danys personals

  1. Des de fa un mes s’estava enderrocant manualment la torre i quedaven dues setmanes de feina
  2. L’enderroc forma part de la primera fase del projecte de construcció del nou edifici corporatiu de la Generalitat a la Catalunya Central


Aquest migdia a Manresa ha cedit una paret adjacent a la Torre dels Procuradors, que forma part de l’edifici dels Antics Jutjats de la ciutat. Des de fa un mes s’hi estava treballant en un enderroc manual, per tal de construir properament el nou edifici de la Generalitat a la Catalunya Central. El col·lapse de la paret no ha causat cap dany personal pel fet que ha succeït en el moment de pausa per dinar de la mitja dotzena d’operaris que hi treballen diàriament.

Diverses unitats de bombers s’han desplaçat a l’indret i han fet una primera revisió i valoració de l’afectació de la caiguda de la paret. Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Manresa han inspeccionat l’edifici contigu, situat al carrer de Galceran Andreu, i no han detectat cap afectació remarcable. Tot i així, per prevenció, els veïns de l’immoble han estat desallotjats.

El projecte de construcció de l’edifici institucional de la Generalitat a la Catalunya Central, que ha d’acollir en el futur les oficines de la Delegació del Govern a la Catalunya Central i dels Serveis Territorials dels diversos departaments repartits per Manresa, està en la primera fase d’execució. Aquesta fase consisteix en l’enderroc de diversos edificis del centre històric manresà, i just ara es troba a la part final, en què s’enderroca de manera manual la Torre dels Procuradors. La finalització dels enderrocs estava prevista per a finals d’aquest mes de febrer.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined