El president Aragonès i el ministre-president Jambon s'han reunit aquest diumenge al Palau de la Generalitat

President Aragonès: "Vull agrair al ministre-president de Flandes el seu suport al reconeixement del català a les institucions europees"

query_builder   18 febrer 2024 12:01

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Vull agrair al ministre-president de Flandes el seu suport al reconeixement del català a les institucions europees"

  1. El cap de l’Executiu s’ha reunit amb el ministre-president de Flandes, Jan Jambon, per donar continuïtat a la relació històrica entre els dos governs

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit avui amb el ministre-president de Flandes, Jan Jambon, a qui li ha agraït seu suport a l’oficialitat del català a les institucions europees, especialment ara que Bèlgica presideix el Consell de la Unió Europea.

El president Aragonès i el ministre-president Jambon durant la compareixença posterior a la trobada{"name":"2024/02/18/11/52/d66bde6d-d268-46cf-9b37-310553d75df7.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"193444"}

“Vull agrair públicament al ministre-president Jambon el seu suport al reconeixement del català a les institucions europees”, ha afirmat el president en la compareixença conjunta posterior a la trobada que han mantingut al Palau de la Generalitat.

El cap de l’Executiu ha destacat que el Govern de la Generalitat continua la seva tasca diplomàtica per “sumar aliats” al reconeixement del català a la Unió Europea i que el suport de Flandes és molt important perquè “allò que no es va acabar de complir durant la presidència espanyola continuï estant sobre la taula i s’acceleri durant la presidència belga” del Consell de la UE.

Aragonès ha assegurat que la trobada amb el ministre-president Jambon “certifica l’excel·lent relació d’amistat i de complicitat entre Catalunya i Flandes, dues nacions europees que compartim una forta afinitat, però sobretot una voluntat de col·laboració molt sòlida”.

Ha explicat que aquesta relació històrica està fixada en l’acord de col·laboració que tenen els dos governs des del 2008 i tindrà continuïtat amb l’elaboració del pla de treball per al període 2025-2027. Aquest pla inclourà els reptes estratègics que comparteixen Flandes i Catalunya, com la ciberseguretat, la cultura digital, el suport a les start-ups, els semiconductors, la fotònica, la tecnologia quàntica, l’hidrogen verd, la política marina i l’economia blava.

A més, el president Aragonès ha assenyalat que Flandes i Catalunya tenen una “clara vocació internacional”. En aquest sentit, ha defensat que “nacions com les nostres han de jugar un paper clau a les institucions europees de defensa dels interessos dels ciutadans dels nostres territoris, per incidir en les polítiques de la Unió Europea i contribuir a encarar els grans reptes de futur del continent”.

A pocs dies que es compleixin dos anys de la invasió russa d’Ucraïna, el president de la Generalitat ha tornat a mostrar la solidaritat de Catalunya amb el poble ucraïnès i amb els ciutadans russos que lluiten contra el règim de Vladimir Putin. Per això, ha expressat el seu suport a l’entorn de l’opositor rus Aleksei Navalni, que va ser assassinat en una presó russa. “Estem al costat també de tots aquells ciutadans de Rússia que defensen la democràcia al seu país davant de la tirania de Putin”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined