El conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz durant la reunió d'aquest matí.

El conseller Campuzano i la ministra Saiz aborden la recta final pel traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital

query_builder   22 febrer 2024 14:05

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano i la ministra Saiz aborden la recta final pel traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital

  1. El titular de Drets Socials es reuneix amb la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions a la seu del Departament
El conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz durant la reunió d'aquest matí.{"name":"2024/02/22/13/20/03cebe48-c8f2-4f17-85e9-16ce728f89c2.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":318208}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, s’ha reunit aquest dijous al matí a la seu del Departament amb la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Govern espanyol, Elma Saiz Delgado.

En el decurs de la trobada la ministra i el conseller han abordat la recta final del traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), una demanda que el Govern català va plantejar des de la posada en marxa de la prestació i que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va acordar amb el president Pedro Sánchez a finals de l’any passat. En la reunió d’aquest matí, el titular de Drets Socials i la ministra han tancat el conveni que concreta el traspàs de la gestió i que en els propers dies començarà la seva tramitació per fer-lo efectiu.

En el transcurs de la reunió, el conseller Campuzano ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’impulsar una prestació universal per a la criança dels fills. També en relació a l’acollida de joves migrats sols, el titular de Drets Socials ha destacat la necessitat de compartir tota la informació al voltant dels fluxos migratoris i ha advocat per la coresponsabilitat de la resta de l’Estat espanyol per poder atendre els joves amb totes les garanties. El conseller ha reclamat de nou disposar del recursos econòmics suficients i adequats per a poder desenvolupar polítiques d’acollida i integració d’aquests joves.

Traspàs de la gestió de l’IMV

En relació al traspàs de la gestió de l’IMV, el Departament de Drets Socials està treballant conjuntament amb els Departaments de Presidència i Treball per dissenyar el nou model de gestió de l’IMV amb l’objectiu de fer possible que en una finestreta única es puguin gestionar les dues prestacions, la qual cosa permetrà simplificar tràmits, millorar en eficàcia i arribar a més persones, sobretot a famílies amb fills.

En aquest sentit, la Generalitat, amb la gestió conjunta de l’IMV i l’RGC, pretén també millorar l’atenció als ciutadans que necessitin demanar aquesta prestació així com reduir els temps de resolució actuals de l’Estat espanyol pel que fa a l’IMV.

2  

Imatges

La reunió entre el conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz s'ha celebrat a la seu del Departament de Drets Socials.

La reunió entre el conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz s'ha celebrat a la seu del Departament de Drets Socials. 220411

El conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz durant la reunió d'aquest matí.

El conseller Carles Campuzano i la ministra Elma Saiz durant la reunió d'aquest matí. 318208

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined