FOTO 1

Els Mossos d'Esquadra detenen una dona i un home per furtar en pisos de Barcelona a dones d'edat avançada

query_builder   25 febrer 2024 09:15

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen una dona i un home per furtar en pisos de Barcelona a dones d'edat avançada

· La detinguda enganyava a les víctimes per accedir al domicili simulant ser una empleada de la llar

Agents de Mossos d’Esquadra van detenir el passat 14 de febrer una dona de 30 anys, i un home de 24 anys, com a presumptes autors de cinc furts.

Aquestes detencions són el resultat d'una investigació liderada per la unitat d'investigació del districte de Sants-Montjuic, arran d’una sèrie de furts en domicilis de diferents districtes de la ciutat de Barcelona.

Tots aquests furts, amb la mateixa metodologia, es van iniciar a finals de novembre amb un furt en un pis del carrer Ca l'Alegre de Dalt i l'últim es va produir l'1 de febrer al carrer Ciutat de Balaguer.

En tots els casos es presentava una dona al pis, vestida amb un davantal simulant ser una empleada de la llar, i amb aquesta aparença explicava que estava treballant al pis superior i deia que li havia caigut una peça de roba al balcó o la galeria.

Demana accedir al pis per recollir la peça de roba i, mentre s'assegurava que la porta quedés oberta, simulava estar buscant pel balcó, mentre un segon implicat accedia al domicili i furtava els objectes de valor, en especial joies.

En total s'han recollit cinc denúncies però, tot apunta, que aquest grup de persones ho haurien intentat en altres domicilis sense que els deixessin entrar al pis. En total van aconseguir sostreure objectes per valor de més de 300.000€

Es dona la circumstància que totes les víctimes són persones amb mobilitat reduïda, amb edats compreses entre els 85 i els 92 anys. Els autors dels fets seleccionaven prèviament els seus objectius en l'entorn de supermercats per assegurar-se la seva acció i que no trobarien més persones als domicilis.

Gràcies als indicis recollits en cada un dels fets van poder determinar la identitat de la dona que les entabanava i la d'un home que seria un dels que accedirien al pis per sostreure els objectes.

Els investigadors van localitzar el seu lloc de residència a Barcelona i el passat dimecres 14 de febrer es va fer una entrada i perquisició autoritzada pel jutjat.

Durant el registre van localitzar i detenir a la dona pels cinc fets i a l'home que hauria participat en dos d'ells. En el pis els agents van localitzar molts documents de diferents països, com ara passaports, permisos i llicències de conduir, amb diverses identitats i que, pendents de la anàlisis per la policia científica, semblarien falsos. A més van trobar uns 10.000 € i joies variades de les que s'està determinant el seu origen.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions de persones relacionades amb els fets. Els detinguts tenen nombrosos antecedents per fets similars ocorreguts en altres llocs de l'estat espanyol.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 16 de febrer


Oficina de Comunicació

Barcelona, 25 de febrer de 2024

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined