1. La protecció de l’entorn ambiental se suma a la protecció que ja tenen les pintures declarades Bé Cultural d’Interès Nacional i reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial
  2. Amb la protecció de l’entorn s’eviten possibles alteracions de l’espai que envolta el jaciment i que podria afectar-ne la contemplació i estudi

El Govern protegeix l’entorn ambiental proper al conjunt amb pintures rupestres Abrics de l’Apotecari, a Tarragona (Tarragonès). Aquesta protecció se suma a la protecció de les pintures rupestres declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i també reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial.

Les manifestacions pictòriques es fan inseparables del suport on es troben i del paisatge en el qual estan integrades. És per això que resulta imprescindible protegir-les dins el seu entorn ambiental, garantit així la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles.

El Govern utilitza la delimitació dels entorns, en el cas dels conjunts rupestres, com a instrument per garantir que la pervivència dels seus múltiples valors, perquè puguin perdurar en les millors condicions, evitant possibles alteracions de l’espai que els envolta i que podria afectar a la contemplació o estudi del jaciment.

Segons l’entorn ambiental en el qual es troben els abrics amb pintures rupestres, se segueix un model o un altre per delimitar quina ha de ser l’àrea a protegir. En el cas dels jaciments dels Abrics de l'Apotecari, correspon al model dels abrics situats en barrancs petits o mitjans, que presenten una visibilitat limitada. En aquest cas, la protecció inclou els dos vessants del barranc, des de la seva capçalera fins a arribar a la vall principal, que es configura com a límit de l’entorn. Una bona part de l’àmbit de visibilitat de les pintures queda dins de l’entorn, així com tota la zona delimitada com a BCIN.

El conjunt amb pintures rupestres Abrics de l’Apotecari se situa a Tarragona, a la zona interior de Tamarit a Punta de la Móra. El conjunt, que està format per tres abrics, es localitza en una petita cinglera semicircular d’uns 250 m de longitud.

El conjunt de l’Abric I de l’Apotecari conserva una única figura pintada i tres inscultures.

Pel que fa a l’Abric II de l’Apotecari, presenta 2 petites figures de color negre, una representació humana i un lepòrid. A més també s’aprecien diverses restes de pintura, punts o esquitxos de color vermell, així com gravats rectilinis.

Finalment, el conjunt de l’Abric III de l’Apotecari són dues cavitats que es localitzen a l’est dels dos abrics anteriors. A la primera hi ha 4 figures que corresponen a 2 cérvols i 2 quadrúpedes indeterminats, de color castany fosc i gris, acompanyades d’una inscultura en forma de canal. A la segona cavitat s’han documentat 3 figures: dues restes informes i un quadrúpede de color negre