fi onatge

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per fort onatge i manté en Alerta el pla VENTCAT

query_builder   28 febrer 2024 13:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per fort onatge i manté en Alerta el pla VENTCAT

  1. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 91 trucades per l’episodi de fort vent, la gran majoria a les comarques de Girona
  2. El risc per fort onatge i allaus ja s’ha donat per finalitzat


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per fort onatge a l’Alt i Baix Empordà; i manté en ALERTA el pla VENTCAT per fortes ventades avui sobretot a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de previsions de fort onatge, però amb menys probabilitat, fins la matinada de divendres a l'Alt Empordà i el Baix Empordà, principalment al nord del Cap de Creus i al cap de Begur. La direcció de l'onatge serà de component nord i hi haurà mar de fons del nord-est. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa).


Continuen les ventades al Pirineu i Prepirineu

Per avui dimecres es manté en fase d’alerta el Pla VENTCAT per les fortes ventades sobretot a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Alt i Baix Empordà, que podran superar els 90 km/h.

Segons l’SMC, fins a la mitjanit hi haurà vent de component nord especialment fort al Pirineu i Prepirineu i la costa de Girona. Al Pirineu el llindar d'avís se superarà sobretot a les cotes altes. D’altra banda, les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp surten de les zones afectades segons les previsions.

Algunes de les ratxes de vent màximes registrades les darreres hores han estat:

  1. Portbou (Alt Empordà): 164.2 km/h
  2. Pantà de Darnius-Boadella: 110.2 km/h
  3. Mas de Barberans (Montsià): 102.6 km/h
  4. Puig Sesolles: 101.9 km/h
  5. Das: 100.1 km/h


El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins al moment 91 trucades que han generat 58 expedients. Les comarques amb més trucades són: Baix Empordà (34); Alt Empordà (11); Gironès (9) i Pla de l'Estany (8).

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 41 avisos relacionats amb el fort vent sobretot a les comarques de Girona (37).

A causa del vent, el Servei Català de trànsit ha informat que està tallada la BV-4024 al coll de pal.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined