Volta Ciclista Catalunya

Vicepresidenta Vilagrà: "La celebració de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina és una fita històrica que ens impulsa a seguir treballant en aquesta direcció"

query_builder   28 febrer 2024 20:40

event_note Nota de premsa

Vicepresidenta Vilagrà: "La celebració de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina és una fita històrica que ens impulsa a seguir treballant en aquesta direcció"

  1. Laura Vilagrà Pons ha presidit l’acte de presentació de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina i la 103a Volta Ciclista a Catalunya masculina
  2. Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024, acollirà la sortida de la prova femenina el dia 7 de juny
  3. Tadej Pogačar, Sepp Kuss o Geraint Thomas són alguns dels ciclistes de renom mundial que participaran a la prova masculina el pròxim 18 de març


Volta Ciclista a Catalunya{"name":"2024/02/28/20/39/1473237a-53de-4425-b428-17b0efd23d00.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":477447}

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha presidit l’acte de presentació de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina i la 103a Volta Ciclista a Catalunya masculina, dues cites esportives de nivell internacional que comptaran amb la participació dels millors esportistes de la disciplina a nivell mundial. Per Vilagrà, la Volta “és un esdeveniment que implica el país sencer i ens demostra, any rere any, la força transformadora de l’esport”.

A la presentació, celebrada a l’INEFC Barcelona, s’han donat a conèixer tots els detalls dels dos recorreguts i la gran novetat d’enguany, el canvi que farà la Volta femenina. Gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, a través d’Esportcat, la reVolta, després de quatre edicions celebrades com a prova d’un sol dia, fa el salt i es converteix en una prova per etapes. Per Vilagrà, aquest canvi és un “reconeixement al talent esportiu femení” i “una fita històrica que ens omple d’orgull”. “Des del Govern”, ha dit la vicepresidenta, “fem una aposta clara per impulsar i incrementar les dones a l’esport català”. Durant la seva intervenció, també ha volgut destacar l’impacte que tindrà la prova al territori: “La Volta representa un impuls econòmic, generador d’economia i un atractiu turístic per tots els municipis que acullen la prova”. Així mateix, ha destacat “la capacitat de projecció de l’esdeveniment per a la promoció de l’esport base”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha mostrat el desig que la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina “representi un pas més cap al professionalisme de les dones ciclistes, es consolldi com una prova a nivell mundial i faci que les més petites tinguin més referents en qui emmirallar-se”. “Som aquí per accelerar aquests canvis en l’esport femení i la Volta femenina ajuda a fer-ho possible”, ha afegit. També ha exposat que “cal mimar” la cita masculina, que és “patrimoni del país, ens el fa estimar i situa Catalunya al món” .

El president de la Volta, Rubèn Peris, ha comentat les principals característiques de l’esdeveniment en “un dia important pel ciclisme i l’esport català” pel fet de presentar l’estrena “històrica” de la prova femenina per etapes, que “volem que es converteixi en un clàssic a nivell mundial”. Pel que fa a la Volta masculina, ha dit que tindrà “una participació estel·lar i un recorregut exigent, variat i que aposta clarament per mostrar el territori al món. Estic convençut que viurem un gran espectacle”.


Estrena de la 1a Volta Ciclista a Catalunya femenina

La responsable esportiva de la prova, Patrícia Ortega, ha estat l’encarregada de desvetllar el seu recorregut. La prova es disputarà entre els dies 7 i 9 de juny, i comptarà amb la presència de vint equips internacionals gràcies a la seva categoria internacional UCI 2.1. Entre ells, set UCI Women’s WorldTeams, deu equips internacionals UCI Women’s Continental Teams més i una important participació catalana, amb el Massi Baix Ter Women’s Team i la selecció catalana, que tornarà a donar una oportunitat a les joves promeses catalanes davant de les millors ciclistes del món. La competició es dividirà en tres etapes diferents amb un traçat que donarà oportunitats als diferents tipus de ciclistes. Es posarà en marxa el divendres 7 de juny amb una primera etapa de 100,7 quilòmetres, amb sortida i arribada des de Manresa, Ciutat Europea de l’Esport 2024. La segona etapa, farà una aposta per la muntanya, amb una etapa de 95,7 quilòmetres que sortirà des de la Seu d’Urgell i superarà dos ports de primera categoria, com la Collada de Toses i La Molina. A l’estació de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es viurà la primera arribada en altura de la història de la prova. Finalment, la Volta femenina es tancarà amb una tercera etapa de 119,1 quilòmetres entre Molins de Rei i Barcelona, amb un perfil trencacames amb dos ports puntuables que decidirà la primera vencedora de la prova. Tothom qui ho vulgui, podrà consultar tota la informació a la nova pàgina web de la competició www.voltacatalunyafemenina.cat.


Seus inèdites i tres arribades en altura

Pel que fa a la prova masculina, la tercera per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, tornarà a disputar una edició entre els dies 18 i 24 de març consolidada dins el calendari UCI WorldTour. Set etapes que reuniran els millors equips del món i on la muntanya tornarà a ser la protagonista. Com en l’edició anterior, seran protagonistes tres arribades en altura, les estacions de Vallter i Port Ainé, i la novetat de Queralt, a Berga, un retorn molt esperat que marcaran el desenvolupament d’una cursa molt exigent amb 23 ports puntables, quatre d’ells de categoria especial i quatre de 1ª categoria.La primera etapa tindrà sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, mentre que la ronda acabarà a Barcelona, amb un circuit per la capital catalana.

Amb grans noms confirmats Tadej Pogačar, Sepp Kuss, Geraint Thomas o Egan Bernal, la Volta a Catalunya tornarà a comptar amb els millors ciclistes del món a les carreteres catalanes, buscant el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, un dels millors ciclistes de la darrera dècada.

Durant l’acte, s’han presentat els dos cartells oficials d’aquesta edició, obra del dibuixant Oriol Roca, s’han entregat les Medalles d’Honor de l’entitat, que enguany han rebut Jordi Altimiras, voluntari de la Volta des de 1982; el periodista esportiu Ramon Besa; l’exmembre de la Junta Directiva i tresorer de la Volta, Joan Cala; l’exciclista, dirigent i organitzador Carles Meléndez i l’exciclista Marta Vilajosana, actual directora tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme. Alhora, s’ha escoltat “La Bicicleta”, la cançó oficial de la Volta a Catalunya 2024 gràcies al concurs iCat Volta que han interpretat els seus autors Sula i Cookah P.

3  

Imatges

Volta Ciclista a Catalunya

Volta Ciclista a Catalunya 1690944

Vicepresidenta Laura Vilagrà Pons

Vicepresidenta Laura Vilagrà Pons 1154270

Secretària General de l'Esport Anna Caula

Secretària General de l'Esport Anna Caula 4890854

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined