Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), per les ratxes fortes de vent que han afectat ahir dimarts i avui dimecres principalment al nord i a l’extrem sud del país.

Les fortes ventades de component nord, que han superat els 90km/h, han afectat sobretot a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Alt i Baix Empordà. A més de la costa de Girona i la zona del Pirineu, les ratxes fortes de vent s’han produït també a l’extrem sud del país, concretament a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp.

Algunes de les ratxes de vent màximes registrades les darreres hores han estat:

  1. Portbou (Alt Empordà): 171 km/h
  2. Pantà de Darnius-Boadella: 110.2 km/h
  3. Santuari de Queralt: 108 km/h
  4. Mas de Barberans (Montsià): 105.8 km/h
  5. Puig Sesolles: 101.9 km/h
  6. Das: 100.1 km/h

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, fins les 18h, un total de 99 trucades per 66 incidents relacionats amb el vent, majoritàriament per risc estructural i afectacions de trànsit i obstacles. Per comarques, les que han registrat més trucades han estat del nord del país: Baix Empordà (36%), Alt Empordà (14%) i Gironès (10%).

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 01h de la matinada i fins les 19 h d'aquesta tarda, un total de 59 avisos relacionats amb l'episodi de vent. La majoria s'han concentrat a les comarques gironines on se n'han rebut 52.

Gran part dels avisos han estat per retirar arbres o elements no estructurals de la via pública. Cap de greu.

El Servei Català de Trànsit informa que des d’ahir l’N-260 està tallada a Portbou perquè la continuació de la carretera a França (D-914) es manté tallada per vent fort.